Μαθητές στην Ελευθερούπολη «μεταμόρφωσαν» την τάξη τους σε… ενυδρείο! [φωτογραφίες]

Με... «μαέστρο» τον Γιάννη Κανίογλου, την αρωγή των δασκάλων τους αλλά και άλλων καλλιτεχνών και τη χορηγία του δήμου Παγγαίου, τα «εκτάκια» κατάφεραν να... «ζωγραφίσουν»!

Όλοι θέλουμε… χρώμα στη ζωή μας! Ε, οι μαθητές της ΣΤ’ 1 Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης το κατάφεραν! Με πρωτοβουλία του δασκάλου τους Βασίλη Βεργόπουλου και μετά από πολυσυλλεκτική προσπάθεια κατάφεραν να «μεταμορφώσουν» την τάξη τους σε… ενυδρείο!

Ο Γιάννης Κανίογλου κλήθηκε να συμμετέχει στο όλο εγχείρημα τόσο ως καλλιτέχνης αλλά και ως οργανωτής. «Μετά από συζήτηση με τους μαθητές καταλήξαμε να ζωγραφίσουμε ψάρια καρτούν που θα ήταν πιο εύκολο να γίνουν λόγω της ηλικίας των παιδιών και των δυνατοτήτων τους» σημειώνει ο ίδιος.

Οι μαθητές της ΣΤ’ δεν ήταν μόνοι. Τους βοήθησαν και παιδιά από άλλες τάξεις, ο Διευθυντής του Σχολείου Μιχάλης Σαλωνίδης, φοιτητές και οι καλλιτέχνες Λόης Ανθάκης και Θόδωρος Κοκκινδης. Τα υλικά προσφέρθηκαν από τον δήμο Παγγαίου και συμπληρώθηκαν από το απόθεμα των χρωμάτων του Γιάννη Κανίογλου από παλιότερες παρόμοιες δράσεις του σε άλλα σχολεία. Σε τεχνική υποστήριξη βοήθησαν επαγγελματίες.

«Η αρωγή όλων έγινε αφιλοκερδώς. Κέρδισε η συνεργασία ό εθελοντισμός και η τέχνη» συμπληρώνει ο κ. Κανίογλου, μιλώντας με περηφάνια για τη συνεργασία που είχε με τα παιδιά αλλά και για το αποτέλεσμα.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τη «μεταμόρφωση» της τάξης των παιδιών σε ενυδρείο: