Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καβάλας πήρε… γεύση από το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης [φωτογραφίες]

Μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, μαζί με ομάδα μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, μυήθηκαν στη μαγεία του κινηματογράφου, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Ταξιδεύοντας με τον Κινηματογράφο»

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καβάλας, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Σχολικών Δραστηριοτήτων «Ταξιδεύοντας με τον Κινηματογράφο» με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον διευθυντή του σχολείου Κυριάκο Παπαδόπουλο, παρακολούθησε το 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 9 μέχρι και την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις για το Ντοκιμαντέρ σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ένα πολιτιστικό γεγονός το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε καλλιτέχνες και θεατές να συναντηθούν και να δημιουργήσουν δεσμούς βιώνοντας σπουδαίες κινηματογραφικές στιγμές, δυνατές εικόνες και ανθρώπινες ιστορίες.

Η εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε σε σύμπραξη με ομάδα μαθητών και μαθητριών του 2ου Γενικού Λυκείου Καβάλας του αντίστοιχου Προγράμματος, του οποίου υπεύθυνος είναι ο εκπαιδευτικός Αθανάσιος Δημητρόπουλος.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, να μυηθούν στη μαγεία του ελληνικού σινεμά και να έρθουν σε επαφή με τα στοιχεία της κινηματογραφικής ζωής της Ελλάδας από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι σήμερα.

Επιπλέον, παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ ποικίλης θεματολογίας, τα οποία ήταν αφορμή να συναντήσουν αξιοσημείωτους ανθρώπους, να προβληματιστούν, να συγκινηθούν και να εξελίξουν τη σκέψη τους πάνω σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προσφυγιάς, ιστορίας και μνήμης.

Τους μαθητές του σχολείου συνόδευσαν ο διευθυντής Κυριάκος Παπαδόπουλος, η φιλόλογος Ρέα Μπακαρού και ο εικαστικός Σάββας Χαλκίδης.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των σχολείων στη Θεσσαλονίκη