Παρέλαση για την 25η Μαρτίου: Η Καβάλα τίμησε τους ήρωες του 1821 [φωτογραφίες]

Με «σύμμαχο» τον καλό καιρό, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, μαθητές και στρατιωτικά τμήματα τίμησαν την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 με το βλέμμα στραμμένο στους 2 στρατιωτικούς οι οποίοι κρατούνται από τους Τούρκους στις φυλακές της Αδριανούπολης

Ο καλός καιρός ευνόησε την ομαλή διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων και της παρέλασης στην παραλιακή λεωφόρο της Καβάλας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου. Μικροί και μεγάλοι χειροκρότησαν τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, τους μαθητές και τις μαθήτριες, καθώς και τα στρατιωτικά τμήματα τα οποία παρέλασαν, ενώ προηγήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, στον Δημοτικό Κήπο.

Το πιο ζεστό χειροκρότημα κέρδισαν -και δικαίως- τα παιδιά του Ειδικού Σχολείου και του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, με τον κόσμο να αναγνωρίζει τον αγώνα τον οποίο δίνουν αυτά τα παιδιά για μάθηση και ζωή.

Εκτός από τις καθιερωμένες ευχές για εθνική ανάταση και επαγρύπνηση, οι εκπρόσωποι των αρχών δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, ευχόμενοι να επιστρέψουν γρήγορα στην Ελλάδα και κάλεσαν την Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάθεση στεφάνων

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση των Πολιτιστικών Συλλόγων

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση των μαθητών και των μαθητριών

Δείτε φωτογραφίες από την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων