Η… άλλη όψη της παρέλασης στην Καβάλα για την 25η Μαρτίου [φωτογραφίες]

Στιγμιότυπα τα οποία έδωσαν διαφορετικό τόνο στην παρέλαση και στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821

Μπορεί οι εκδηλώσεις και η παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου στην Καβάλα (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) να μην είχαν ευτράπελα, ωστόσο υπήρχαν μικρές στιγμές οι οποίες έδωσαν έναν διαφορετικό τόνο στο εορταστικό πνεύμα της ημέρας.

Την… πρώτη έκπληξη έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο οποίος δεν πήγε στον καθιερωμένο καφέ στη Λέσχη Αξιωματικών μαζί με τους εκπροσώπους των Αρχών, αλλά προτίμησε να τους περιμένει υπομονετικά στον Δημοτικό Κήπο για να ξεκινήσει η επιμνημόσυνη δέηση για τις ψυχές των πεσόντων ηρώων του 1921.

Γενικά, πάντως, η μέρα ήταν της… αναμονής και της υπομονής, καθώς οι εκδηλώσεις καθυστέρησαν περίπου μισή ώρα και το… στήσιμο πήγε σύννεφο.

…Κι όπου υπάρχει στήσιμο, υπάρχει και ψιλή κουβέντα για τα εντός και τα εκτός της πόλης γενόμενα, αλλά και μη γενόμενα.

Επίτιμος… παρατηρητής της παρέλασης και ένας καφέ σκύλος, γνωστό συμπαθές αδέσποτο της πόλης, ο οποίος αγνόησε τους επισήμους και προτίμησε να κάτσει μαζί με τα μικρά παιδιά. Όχι για πολύ, όμως, γιατί η παρέλαση «τραβούσε» πολύ και η σιέστα «καλούσε» επιμόνως. Σκύλος είναι, πόσο να αντισταθεί

Αντιθέτως, καιρός για χάσιμο δεν περίσσευε για τους φωτογράφους και τους δημοσιογράφους, οι οποίοι έπαθαν… αγκύλωση από τα πολλά κλικς.

Εξαιρούνται, πάντως, οι… παλιοί, οι οποίοι άλλαξαν επαγγελματική ρότα και βλέπουν, πλέον, τις παρελάσεις χωρίς άγχος, όπως, άλλωστε, αρμόζει στις παρελάσεις, αλλά και στους… παλιούς, αν και μηχανικά, θα κατευθυνθούν στο τέλος μπροστά από την εξέδρα των επισήμων για τις καθιερωμένες δηλώσεις…

Πάντως, την καλύτερη θέα την είχε η εξέδρα των… μπαλκονάτων, οι οποίοι απόλαυσαν την παρέλαση αφ’ υψηλού και με έξτρα προνόμια, όπως είναι η υπερπολύτιμη καρέκλα.

…Και φυσικά από μια 25η Μαρτίου δε θα μπορούσε να λείψει ο… Κολοκοτρώνης, έστω κι αν βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Καλαμάτα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η Καβάλα διαθέτει τον δικό της Κολοκοτρώνη. Αυτάρκεια, γαρ, σε όλα τα επίπεδα.