Καβάλα: Έρχεται νέο «κύμα» ασφαλτοστρώσεων μέσα στο καλοκαίρι

Διαβάστε αναλυτικά σε ποιες οδούς της πόλης που χρήζουν άμεσης ανακατασκευής θα «πέσει» άσφαλτος

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 διενεργήθηκε διαγωνισμός για την ανάδειξη του εργολάβου που θα αναλάβει εντός του ερχόμενου καλοκαιριού να «ρίξει» άσφαλτο σε αρκετά τμήματα οδών της Καβάλας, από το κέντρο μέχρι και τις συνοικίες. Ο προϋπολογισμός της εργολαβίας ανέρχεται περίπου στις 500.000 ευρώ (προ εκπτώσεων), οι προσφορές των εταιριών κατατέθηκαν και ο ανάδοχος αναμένεται να «βγει» τη Μεγάλη Τρίτη 3 Απριλίου 2018.

Σύμφωνα με την Τεχνική Έκθεση του Τμήματος Μελετών και Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας, το έργο αφορά σε ασφαλτόστρωση τμημάτων οδών της πόλης που παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές και χρήζουν άμεσης ανακατασκευής. Οι παρεμβάσεις εντοπίζονται σε δέκα σημεία, τμήματα των εξής οδών:

  1. 7ης Μεραρχίας
  2. Θ. Καβαλιώτου
  3. Μικράς Ασίας
  4. Θεσσαλονίκης
  5. Σκρα
  6. Σερδάρογλου
  7. Αμύντα
  8. Κολοκοτρώνη
  9. Καραϊσκάκη
  10. Φαναρίου

Η απαρίθμηση των συγκεκριμένων τμημάτων ενέχει και σειρά ιεράρχησηςπροτεραιότητας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το έργο θα πρέπει να ξεκινήσει εντός διμήνου από την υπογραφή της σύμβασης, ήτοι περί τις αρχές Ιουνίου και να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο εντός πέντε μηνών για το σύνολο των παρεμβάσεων.