Τι θα συμβεί αν… πέσει πυρηνική βόμβα στην Καβάλα; Μια εφαρμογή δίνει την απάντηση

Ο... ανατριχιαστικός διαδραστικός χάρτης «μετράει» τις απώλειες από μια πυρηνική επίθεση, βάζοντας απλά το όνομα της περιοχής σας-Φιλοσοφία των εμπνευστών είναι να καταδείξουν τις τραγικές συνέπειες από μια πυρηνική έκρηξη

Έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί αν πέσει μια πυρηνική βόμβα στην… Καβάλα; Για όλους μας ένα τέτοιο σενάριο είναι εφιαλτικό, ωστόσο μια εταιρία το πήγε ακόμα παραπέρα και το… «εικονοποίησε».

Η εταιρία mapbox έφτιαξε μια εφαρμογή η οποία «μετράει» τις απώλειες από πυρηνική επίθεση, δηλαδή την έκταση της ακτινοβολίας, του κρουστικού κύματος και της θερμότητας η οποία εκλύεται από την έκρηξη, αλλά και το πόσοι άνθρωποι θα έχαναν τη ζωή τους και πόσοι θα τραυματίζονταν.

Η φιλοσοφία είναι απλή: Απλά βάζεις το όνομα της τοποθεσίας που σε ενδιαφέρει και εξάγονται αυτόματα τα εφιαλτικά αποτελέσματα. Μάλιστα, μπορείς ακόμα και να… επιλέξεις την πυρηνική βόμβα και ανάλογα με την ατομική της ισχύ και τους μεγατόνους τους οποίους «εμπερικλείει» βγαίνουν και τα αντίστοιχα αποτελέσματα.

Η φιλοσοφία της εν λόγω εφαρμογής, την οποία δημοσίευσε το altsantiri.gr, είναι να υπενθυμίσει -με έναν τρόπο ανορθόδοξο και σοκαριστικό– για ακόμα μια φορά στον κόσμο το πόσο καταστροφικό είναι ένα τέτοιο σενάριο.

Δείτε την εφαρμογή [εδώ]