Ξεκινούν οι εργασίες στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Ο δήμος Καβάλας κάλεσε τον ανάδοχο εργολάβο να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να υπογραφεί η σύμβαση για την ανακαίνιση και επέκταση του κτιρίου-Πότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες και πότε υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί το έργο

Ένα στεγαστικό πρόβλημα το οποίο απασχολεί εδώ και τουλάχιστον 4 χρόνια μαθητές και γονείς του Αγίου Λουκά στην Καβάλα, αλλά και ευρύτερα την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, φαίνεται ότι βαίνει προς λύση.

Ο λόγος για το 21ο Δημοτικό Σχολείο, για το οποίο ο δήμος Καβάλας κάλεσε τον ανάδοχο εργολάβο να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να υπογραφεί η σύμβαση του έργου «Ανακαίνιση και προσθήκη κατ’ επέκταση του Δημοτικού Σχολείου στον Άγιο Λουκά». Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σχολείο θα αποκτήσει νέες αίθουσες διδασκαλίας, κοινόχρηστους χώρους και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, ενώ η σχολική μονάδα θα ανακαινιστεί πλήρως.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου έδωσε στον εργολάβο διορία 20 ημερών για να προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα, ώστε να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση εντός του Απριλίου, ενώ ο ορίζοντας υλοποίησης του έργου υπολογίζεται στο ένα, περίπου, έτος, δηλαδή αναμένεται η ολοκλήρωσή του το σχολικό έτος 2019-2020.

Με το πέρας της τρέχουσας σχολικής χρονιάς θα ξεκινήσουν οι «βαριές» εργασίες, ενώ δεν αποκλείεται οι μικρότερες παρεμβάσεις τις οποίες περιλαμβάνει το έργο να ξεκινήσουν και πριν τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους, λίγες μέρες μετά το Πάσχα. Να σημειωθεί ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες, οι μαθητές θα μεταφερθούν σε όμορα σχολεία.

Να σημειωθεί ότι και το 2014 είχαν γίνει τεχνικές παρεμβάσεις στο εν λόγω σχολείο, καθώς το κτίριο «έπασχε» από άποψη στατικότητας, ενώ και η οροφή του αντιμετώπιζε πρόβλημα στεγανότητας. Οι δε μαθητές είχαν μεταφερθεί στο 19ο και στο 22 Δημοτικό Σχολείο, με τις μετακινήσεις των μαθητών να προκαλούν τις αντιδράσεις των γονέων.