Μια μικρή… χωματερή δίπλα στα γήπεδα της Καλαμίτσας [φωτογραφίες]

Μπάζα, πλαστικές σακούλες, πλακάκια, ακόμα και μια... τουαλέτα συνθέτουν το σκηνικό δίπλα ακριβώς από το αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας, με την... υπογραφή ενός αγνώστου «καλλιτέχνη»

Τι κι αν ο δήμος Καβάλας αναβαθμίζει τις αθλητικές του εγκαταστάσεις, τι κι αν φωτίζει και ανακαινίζει γήπεδα, κάποιοι φαίνεται ότι έχουν… ενστάσεις και φροντίζουν να τις διατυπώσουν δια τις οδού των… σκουπιδιών.

Την εν λόγω διαπίστωση, διατύπωσαν και με φωτογραφίες πολίτες της Καβάλας, τις οποίες ανέβασαν στην ομάδα στο facebook ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΣΤΡΑΒΑ & ΑΝΑΠΟΔΑ, επιβεβαιώνοντας του λόγου το αληθές.

Κάδοι για μπάζα ξεχειλισμένοι και περιτριγυρισμένοι από κάθε λογής σκουπίδια: Πλαστικές σακούλες, μπάζα, πλακάκια, ακόμα και… τουαλέτες συνθέτουν το σκηνικό… μηδενικού κάλους, ακριβώς δίπλα από το αθλητικό κέντρο της Καλαμίτσας το οποίο χρησιμοποιούν δεκάδες πολίτες καθημερινά, ενώ ο δήμος πασχίζει να του εξασφαλίσει την ποιότητα που του αναλογεί, που αναλογεί σε όλη την πόλη.

Η διαρκής επιτήρηση και φροντίδα του χώρου, όμως, ακόμα και τα πρόστιμα, δεν αρκούν για να πείσουν κάποιους για το αυτονόητο: Ότι ο χώρος ανήκει σε όλους και η μετατροπή του σε χωματερή, επηρεάζει όσους χρησιμοποιούν το αθλητικό κέντρο, επηρεάζει τα παιδιά, επηρεάζει την ίδια την πόλη…