Απίστευτο! Άγνωστοι «άνοιξαν» το Λαογραφικό Μουσείο στο Μυρτόφυτο και «σήκωσαν» παραδοσιακές στολές και άλλα εκθέματα

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες δεν «ασχολήθηκαν» με αντικείμενα τεχνολογίας που υπήρχαν στον χώρο - Στοχευμένη η δράση τους - Έρευνα διεξάγει η Αστυνομία

Σε πάνω από 10.000 ευρώ υπολογίζεται το κόστος της «λείας» που εξασφάλισαν άγνωστοι οι οποίοι «μπήκαν» στο Λαογραφικό Μουσείο του Μυρτοφύτου, ενώ ο τρόπος που έδρασαν αλλά και οι «αυστηρές» επιλογές τους προδίδουν μία απόλυτα στοχευμένη κίνηση που μοιάζει ανεξήγητη και δεν μπορεί να ερμηνευτεί με μοναδικό κίνητρο το χρηματικό κέρδος.




Η διάρρηξη έγινε αντιληπτή την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 όταν κάτοικοι είδαν ένα σπασμένο παράθυρο στο παλιό σχολείο του χωριού, εκεί όπου στεγάζονταν ο (ανενεργός, πλέον) Πολιτιστικός Σύλλογος Μυρτοφύτου δημιούργημα και με τη φροντίδα του οποίου είχε δημιουργηθεί το Λαογραφικό Μουσείο με εκθέματα παλιά αντικείμενα-δωρεές των κατοίκων της περιοχής.

Από το παράθυρο, οι δράστες μπήκαν στον χώρο του Μουσείου και κατευθύνθηκαν στην ιματιοθήκη «αφαιρώντας» στο σύνολο 18 γυναικείες και 5 ανδρικές παραδοσιακές στολές, το κόστος των οποίων υπολογίζεται στις 8 με 9.000 ευρώ. Επίσης, πήραν μαζί τους και επιλεγμένα εκθέματα-αντίκες, όπως για παράδειγμα ένα παλιό πικάπ δίσκων γραμμοφώνου, συνολικής αξίας περίπου 3.000 ευρώ.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στον χώρο υπήρχαν σύγχρονα αντικείμενα τεχνολογίας τα οποία και άφησαν τους δράστες παγερά αδιάφορους, αφού πλην των προαναφερομένων, δεν «άγγιξαν» τίποτε άλλο! Για παράδειγμα, υπήρχε μία πλήρης μικροφωνική εγκατάσταση, τηλεόραση, προτζέκτορας, αλλά και συσκευές όπως ψυγείο και καφετιέρες…

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία η οποία προσήλθε στον χώρο του Μουσείου και διεξάγει έρευνα με βάση κάποια δακτυλικά αποτυπώματα που έχει συλλέξει από τον χώρο. Το γεγονός όμως κανένας στο χωριό δεν είδε ή άκουσε κάτι, σε συνδυασμό με το ότι το Μουσείο δεν λειτουργούσε το τελευταίο διάστημα και άρα, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τον χρόνο της διάρρηξης, δυσχεραίνει την έρευνα και απομακρύνει την πιθανότητα εύρεσης των δραστών.