Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην καρδιά της Καβάλας [φωτογραφίες, βίντεο]

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας έδωσε μάχη για να θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο-Ο καπνός φαίνονταν ακόμα και... από την Εγνατία Οδό

Αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα 8 Απριλίου 2018 στο κέντρο της Καβάλας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φαλήρου, όταν ξέσπασε φωτιά σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στην 7ης Μεραρχίας, στο ύψος του Πυθαγόρα.

Η φωτιά ξεκίνησε από το ισόγειο του σπιτιού από άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών τα οποία υπήρχαν στο εσωτερικό του, όπως σκουπίδια, πλαστικά και λάστιχα, ενώ ο καπνός σκέπασε όλη την περιοχή και διακρίνονταν ακόμα και από την Εγνατία Οδό, καθώς το σπίτι δεν έχει σκεπή και ο πυκνός καπνός μπορούσε να διαφύγει εύκολα.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας με 2 οχήματα, προσπαθώντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ υπήρχε κίνδυνος να εξαπλωθεί σε παρακείμενες κατοικίες, μιας και η περιοχή είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη.

Τελικά η φωτιά έσβησε πλήρως 3 ώρες μετά το ξέσπασμά της, ενώ προανάκριση για τα αίτια πρόκλησή της διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο της πυρκαγιάς

Δείτε βίντεο από την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς