Κάψιμο του Ιούδα στη Νέα Πέραμο: Παραλίγο να ματαιωθεί το έθιμο λόγω κλοπής του… Ιούδα!

Άγνωστοι άρπαξαν το ομοίωμα, με τον κατασκευαστή του να αναγκάζεται να φτιάξει άλλο, ώστε να πραγματοποιηθεί και φέτος το έθιμο-Ο δράστης... απήγαγε το σκιάχτρο, με τους κατοίκους να εικάζουν ότι θα βρίσκεται σε κάποιο χωράφι

Έχουν ακουστεί κλοπές διαφόρων αντικειμένων, κλοπή ομοιώματος του Ιούδα, όμως, το οποίο προορίζονταν για την αναβίωση του σχετικού εθίμου στη Νέα Πέραμο του δήμου Παγγαίου δεν έχει ξαναγίνει.

Η ιστορία έχει ως εξής: Το βράδυ κάθε Μεγάλης Παρασκευής, στη δημοτική κοινότητα της Νέας Περάμου του δήμου Παγγαίου, κατά την περιφορά του επιταφίου, οι κάτοικοι αναβιώνουν ένα πολύ παλιό έθιμο: Καίνε ένα ομοίωμα του Ιούδα τη στιγμή που η πομπή του επιταφίου περνάει από τους δρόμους.

Φέτος, όμως, το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 5 Απριλίου 2018 κάποιος έκλεψε το ομοίωμα του Ιούδα, με αποτέλεσμα ο κατασκευαστής του να αναγκάζεται να φτιάξει άλλο, προκειμένου να μη… ματαιωθεί το έθιμο.

Ο… απηχθής Ιούδας της Νέας Περάμου

Τελικά το έθιμο πραγματοποιήθηκε κανονικά, παρά την… απαγωγή του Ιούδα, με τους κατοίκους να εικάζουν ότι το ομοίωμα-σκιάχτρο θα κοσμεί κάποιο χωράφι της Νέας Περάμου.