Θρακική Εστία Καβάλας: Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στα θύματα των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Η Θρακική Εστία Καβάλας διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων μνήμης και τιμής στα θύματα των διωγμών του Θρακικού Ελληνισμού της περιόδου 1912-1922. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 με παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Χατζοπούλου «Οι δρόμοι της βροχής».

Η παρουσίαση θα γίνει στο café Chocolat σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Μερτζιανίδη και τις εκδόσεις «Ψυχογιός», στον δεύτερο όροφο του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας στις 19:30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο βουλευτής Καβάλας Δημήτρης Εμμανουηλίδης, η δημοσιογράφος Σίσσυ Ακοκαλίδου και ο φιλόλογος-ιστορικός Νίκος Καραγιαννακίδης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία Ενηλίκων της Θρακικής Εστίας Καβάλας, ενώ διοργανώνεται με την ευγενική χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Χαριλάου Κεραμέως.

Το Σάββατο 21 Απριλίου 2018 θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Επιμνημόσυνη δέηση προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου στις 09:00 στον Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Καβάλας. Ομιλητής θα είναι το μέλος του ΔΣ της Θρακικής Εστίας, Ιστορικός Κομνηνός Απότας.