Βαρύ πένθος στην ακαδημαϊκή κοινότητα της Καβάλας για τον θάνατο του Ανέστη Κηπουρού

Για έναν άνθρωπο δραστήριο, μαχητικό και δίκαιο κάνουν λόγο τα δεκάδες μηνύματα ανθρώπων οι οποίοι τον γνώρισαν ή συνεργάστηκαν μαζί του-Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου στην Καβάλα

«Φτωχότερο» είναι από το Σάββατο 14 Απριλίου 2018 το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία της Καβάλας, από τον θάνατο του Ανέστη Κηπουρού, ενός από τους παλαιότερους καθηγητές του Ιδρύματος κι ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν ενεργό μέλος της κοινωνίας της Καβάλας, με συμμετοχή στα κοινά, με άποψη, χαρακτήρα και μαχητικότητα.

Ο Ανέστης Κηπουρός αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του, η οποία τελικά δεν άντεξε και «στέρησε» από την Καβάλα έναν σπάνιο άνθρωπο, όπως σχολιάζουν όσοι τον γνώρισαν, εκφράζοντας τη θλίψη τους με «βροχή» μηνυμάτων.

Χαρακτηριστική και αντιπροσωπευτική είναι η ανάρτηση του τέως δημάρχου Καβάλας Κωστή Σιμιτσή, ο οποίος συνδέθηκε με τον Ανέστη Κηπουρό και για έναν πρόσθετο λόγο, καθώς ο εκλιπών ήταν υποψήφιος στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο πλευρό του Αρχέλαου Γρανά.

Αναλυτικά το μήνυμα του Κωστή Σιμιτσή

«Καθώς μεγαλώνουμε οι απώλειες ολοένα και πληθαίνουν χωρίς να αντισταθμίζονται. Χτες έφυγε από τη ζωή ένας φίλος, ο Ανέστης Κηπουρός, καθηγητής στο ΤΕΙ μας, που δεν περιορίστηκε στις ακαδημαϊκές του δάφνες αλλά βούτηξε στα νερά της πολιτικής και της κοινωνικής δράσης με γενναιοδωρία και μαχητικότητα. Καλός δάσκαλος, απλός άνθρωπος, γλυκός χαρακτήρας, δίκαιος στις σχέσεις του και καταπληκτικός … σκιέρ (τον θυμάμαι να γλιστράει με φόρα στις πλαγιές του Φαλακρού ρουφώντας ορμητικά τη χαρά της ζωής που τόσο γρήγορα εγκατέλειψε). Με την Κυβέλη και τ’ αγόρια τους έφτιαξαν μια όμορφη οικογένεια που την άφησε πρόωρα για να μεταστεί εκεί που δεν υπάρχει πια οδύνη και σπαραγμός».

Η κηδεία του Ανέστη Κηπουρού θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Απριλίου 2018 στις 14:00 στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου.