Αμισιανά Καβάλας: Βρέθηκε ο δράστης που πέταξε τα κουτάβια στα σκουπίδια, αλλά δεν συνελήφθη [βίντεο-ντοκουμέντο]

Ο υπάλληλος της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Παγγαίου ο οποίος τα βρήκε, κατέθεσε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης, με τον δράστη να λέει στους αστυνομικούς ότι πέταξε τα κουτάβια επειδή νόμισε ότι ήταν νεκρά

Πριν από μερικές μέρες στα Αμισιανά Καβάλας, υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του δήμου Παγγαίου, βρήκαν πεταμένα μέσα κάδο απορριμμάτων 2 νεογέννητα κουτάβια, τα οποία μάζεψαν και φρόντισαν (διαβάστε το σχετικό άρθρο εδώ), αλλά δεν έμειναν εκεί.

Ο Τάσος Πολυχρονιάδης, ο υπάλληλος ο οποίος τα βρήκε, μαζί με συναδέρφους του από την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Παγγαίου, κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης καταγγελία το απόγευμα της Τρίτης 17 Απριλίου 2018.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εξηγεί ο κ. Πολυχρονιάδης στο www.zoosos.gr και στην Ελένη Ηλιοπούλου, μόλις διαπίστωσε ότι τα πεταμένα σκυλάκια ήταν ζωντανά, έψαξε να βρει αν υπήρχε εκεί κοντά θηλυκό σκυλί. Και τελικά βρήκε δύο σκυλιά δεμένα στην αυλή του σπιτιού έξω από το οποίο ήταν πεταμένα τα μωρά.

Τότε φώναξε, αλλά κανείς από το σπίτι δεν βγήκε έξω κι έτσι από την ανοιχτή είσοδο πήγε κοντά στην σκυλίτσα, η οποία αν και δεμένη πάσχιζε να πλησιάσει τα μωρά της. Το ζώο πήρε αμέσως κοντά του τα δύο κουταβάκια και τα έβαλε μαζί με τα υπόλοιπα τέσσερα που είχε γεννήσει.

Ο κ. Πολυχρονιάδης το απόγευμα της ίδιας μέρας έκανε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης για την εγκατάλειψη των ζώων, κάτι το οποίο συνιστά ποινικό αδίκημα. Όπως εξηγεί www.zoosos.gr, πληροφορήθηκε πως περιπολικό πήγε στο συγκεκριμένο σπίτι και ότι ο ιδιοκτήτης του ζώου παραδέχτηκε στους αστυνομικούς ότι αυτός πέταξε τα κουτάβια στα σκουπίδια γιατί νόμιζε ότι ήταν νεκρά, εντούτοις δεν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ δεν είχε ούτε βιβλιάρια υγείας για τα σκυλιά του.

«Γιατί δεν συνελήφθη; Μήπως οι αστυνομικοί υπάλληλοι είναι πεπεισμένοι ότι τα σκυλιά ήταν νεκρά, όταν τα πέταξε ο δράστης και τελικά… αναστήθηκαν όταν τα βρήκε ο υπάλληλος της Καθαριότητας;», διερωτάται η συντάκτης του www.zoosos.gr.

Ωστόσο, αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί το βίντεο το οποίο τράβηξε ο κ. Πολυχρονιάδης, καθώς και οι μαρτυρίες των συναδέλφων του, ενισχύοντας την κατηγορία για εγκατάλειψη, ήτοι κακοποίηση ζώων και δη κουταβιών.

Δείτε το σχετικό βίντεο-μαρτυρία το οποία τράβηξε ο ίδιος ο υπάλληλος του δήμου Παγγαίου

*Η φωτογραφία είναι αρχείου