Δήμος Καβάλας: Καταγγελία και μήνυση κατ’ αγνώστων για τα περιστατικά κακοποίησης ζώων

Η διοίκηση του δήμου προτρέπει κάθε δημότη να καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές κάθε παράνομη σχετική πράξη, ενώ υπενθυμίζει ότι για τα περιστατικά κακοποίησης ζώων, δεν απαιτείται εκ μέρους των πολιτών καταβολή παραβόλου μήνυσης

Μετά τα τελευταία κρούσματα κακοποίησης και θανάτωσης αδέσποτων, ο δήμος Καβάλας, αφού προέβη σε καταγγελία των περιστατικών στις αρμόδιες αρχές και σε αντίστοιχες μηνύσεις κατ’ αγνώστων δραστών, καταδικάζει με επίταση και αποτροπιασμό κάθε τέτοιου είδους πράξη και ζητά την ευαισθητοποίηση όλων των δημοτών για να εκλείψουν αντίστοιχα φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του δήμου καταδικάζει κάθε πράξη κακοποίησης και βάναυσης συμπεριφοράς εις βάρος της ζωής των ανυπεράσπιστων ζώων δεσποζομένων και αδεσπότων. Επισημαίνει και υπενθυμίζει  προς πάσα κατεύθυνση ότι η σχετική νομοθεσία (νόμος 4235/2014) προβλέπει αυστηρές ποινές και πρόστιμα για κάθε αδίκημα παραμέλησης, κακομεταχείρισης, βάναυσης συμπεριφοράς, κακοποίησης, τραυματισμού και θανάτωσης ζώου.

Ο δήμος Καβάλας με τις αρμόδιες αυτού υπηρεσίες καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της προστασίας ιδιαιτέρως των αδέσποτων και ανυπεράσπιστων ζώων σε συνεργασία με κάθε αρμόδια αρχή και φιλοζωικές οργανώσεις, προτρέπει δε κάθε δημότη να καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές κάθε παράνομη σχετική πράξη.

Υπενθυμίζεται πως η κακοποίηση ζώων αποτελεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενο αδίκημα, ως εκ τούτου δεν απαιτείται εκ μέρους των πολιτών καταβολή παραβόλου μήνυσης.

«Είναι απαραίτητο να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως, η κοινωνία της Καβάλας δεν μπορεί να στιγματίζεται από τα αποτρόπαια εγκλήματα ολίγων ασυνείδητων πολιτών. Είναι ζήτημα κοινωνικής, ηθικής και έννομης τάξης η εξάλειψη τέτοιων νοσηρών φαινομένων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου Καβάλας.