Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας στηρίζει Μπαντίκο και βάλλει κατά του Δημοτικού Συμβουλίου

Ο Σύλλογος «βάζει πλάτη» στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και στέκεται απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι για «πελατειακούς λόγους, κατασυκοφαντούν το δημόσιο νηπιαγωγείο»

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Κωνσταντίνου Μπαντίκου, ο οποίος υπεραμύνθηκε της θέσης του απέναντι στους δημάρχους του Νομού Καβάλας (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ) παίρνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας και ο πρόεδρός του Απόστολος Μουμτσάκης, μετά το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.

Ο Σύλλογος «τα βάζει» και με το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και κυρίως με εκείνους οι οποίοι «για καθαρά πελατειακούς λόγους και σκοπιμότητες, κατασυκοφαντούν το δημόσιο νηπιαγωγείο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ «υπόσχεται» ότι οι 1.300 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί του Νομού θα δώσουν στο μέλλον την απάντηση η οποία αρμόζει στην «επίθεση» που δέχτηκαν.

Ενημερώνει, δε, ότι περισσότερα θα ειπωθούν τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στις 13:30 από τα γραφεία του Συλλόγου κατά τη συνέντευξη Τύπου για το εν λόγω θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου

To ΔΣ του Συλλόγου μας μετά από έκτακτη συνεδρίασή του:

ΣΤΗΡΙΖΕΙ

  • Την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και παλεύει για την άμεση εφαρμογή της σε όλη την επικράτεια.
  • Το Διευθυντή Εκπαίδευσης απέναντι στις προσχηματικές επιθέσεις που δέχεται.
  • Τον πρόεδρο του Συλλόγου μας Μουμτσάκη Απόστολο για την απαξιωτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό και τον θεσμό που εκπροσωπεί, από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

  • Όλους αυτούς που μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, για καθαρά πελατειακούς λόγους και σκοπιμότητες, κατασυκοφαντούν το δημόσιο νηπιαγωγείο και πολεμούν την εφαρμογή του νόμου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

ΕΚΤΙΜΑ

  • Τη στάση όσων μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, διαχωρίζοντας της θέση τους, από τις επιταγές της ΚΕΔΕ.

ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ

  • Δε θα παραμείνει αδρανές απέναντι σε εκείνους που δε θα εφαρμόσουν το σχετικό νόμο και τις εγκυκλίους.
  • Οι 1.300 εκπαιδευτικοί που εργάζονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας έχοντας κρίση και μνήμη θα δώσουν ενωμένοι απάντηση στο μέλλον για την επίθεση που δέχτηκαν με κάθε τρόπο.