Το Ωδείο «Νεάπολις» είναι εξωστρεφές και το… δείχνει: Αναλυτικά οι συναυλίες του Μαΐου

Νέες συνεργασίες και συμπράξεις του Ωδείου θα γεμίσουν την πόλη με μουσικά δρώμενα με πρωταγωνιστές τους καθηγητές, αλλά κυρίως τους μαθητές-H είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη

Το Ωδείο «Νεάπολις», συνεχίζοντας την πολιτική της εξωστρέφειας, ανακοινώνει μια σειρά από μουσικές συνεργασίες με φορείς της Καβάλας, καθώς και το πρόγραμμα συναυλιών για τον μήνα Μάιο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των μουσικών εξορμήσεων

  • Το Σάββατο 28 Απριλίου η «καρδιά» του Ωδείου χτυπά στην πλατεία Καπνεργάτη. «Ο τοίχος της Καλοσύνης» είναι το όνομα της δράσης και πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Γυμνασίου Αμυγδαλεώνα με την υποστήριξη του Συλλόγου Πνοή και με τη συνεργασία του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, του  2ου και του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.
  • Την Παρασκευή 4 Μαΐου το Ωδείο «Νεάπολις» συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στα δρώμενα της Λευκής Νύχτας 2018. Τα τρία ροκ εργαστήρια θα βρίσκονται στο ύψος του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου, σε διεύθυνση Ευριπίδη Ταρασίδη και Κωνσταντίνου Τσιρπινάκη, ενώ το κιθαριστικό σύνολο του Ωδείου, σε σύμπραξη με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας και το 17ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς σε διεύθυνση Τάσου Δέλιου θα ερμηνεύσει γνωστές μελωδίες στην πλατεία Καπνεργάτη.
  • Την Τρίτη 8 Μαΐου στο Ωδείο μας και ώρα 19:30 οι μικροί σολίστες δίνουν μια από τις τελευταίες παραστάσεις της σχολικής χρονιάς σε άλλη μια «Μουσική Τρίτη», ένα θεσμό που αγαπήθηκε από μαθητές και γονείς!
  • Την Κυριακή 13 Μαΐου και ώρα 11:00 στον κινηματογράφο «Απόλλωνα» το Ωδείο «Νεάπολις» πλαισιώνει μία πολύ σημαντική στιγμή των αποφοίτων των Κέντρων Ξένων Γλωσσών «ΕΣΤΙΑ», αφού πρόκειται για την τελετή απονομής των πτυχίων των μαθητών 2016-2017. Συμμετέχουν: κιθαριστικό σύνολο σε διεύθυνση Τάσου Δέλιου και παιδική ορχήστρα μουσικής δωματίου σε διεύθυνση Γιάννη  Κεραμίδη.
  • Την Πέμπτη 17 Μαΐου οι λιλιπούτειοι μαθητές των τμημάτων μουσικής αγωγής συμμετέχουν στο 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού με τις δασκάλες Βάσω Ζήσου και Γιούλη Αραμπατζόγλου να παίζουν μουσικοκινητικά παιχνίδια με όλα τα παιδιά! Λεπτομέρειες προσεχώς!
  • Την Παρασκευή 18 Μαΐου, καθώς και την Τρίτη 22 Μαΐου και ώρα 19:30 στο Ωδείο «Νεάπολις» θα πραγματοποιηθούν μαθητικές συναυλίες όλων των τάξεων καθώς όπως αναφέρθηκε πιο πάνω πολλοί από τους μαθητές, που έχουν εμφανιστεί επιθυμούν να ξαναπαίξουν ενώ άλλοι θα παίξουν για πρώτη φορά. Όπως και να έχει, η σκηνή είναι όλη δική τους!
  • Την Πέμπτη 31 Μαΐου και ώρα 19:00 στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στη Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ) τα τμήματα μουσικής αγωγής των Βασιλικής Ζήσου και Γιούλης Αραμπατζόγλου αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά με μια συναυλία έκπληξη! Συμμετέχει η παιδική χορωδία του ωδείου σε διεύθυνση Κωνσταντίας Κύπρου.

H είσοδος σε όλες τις συναυλίες είναι ελεύθερη.