ΠΑΜΕ Καβάλας για Διοίκηση ΕΥΚ: Φωνάζει ο κλέφτης, να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Καταγγελία της Γραμματείας Καβάλας των συνδικαλιστών του ΚΚΕ για κατάθεση μηνύσεων από την πλειοψηφούσα παράταξη της ΠΑΣΚΕ

Με μία ακόμη «σκληρή» ανακοίνωση-καταγγελία κατά της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου νομού Καβάλας «υποδέχεται» την Εργατική Πρωτομαγιά η Γραμματεία Καβάλας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) στηλιτεύοντας την απόφαση των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ να καταθέσουν μηνύσεις κατά στελεχών του ΠΑΜΕ για «δήθεν τραμπουκισμούς» και «βιαιοπραγίες».

Επιφυλάσσοντας για τη Διοίκηση του ΕΥΚ χαρακτηρισμούς όπως «εργατοπατέρες» που ελέγχουν «σωματεία-φαντάσματα», τα μέλη του ΠΑΜΕ Καβάλας τονίζουν την ανάγκη να υπάρξει άμεσα αλλαγή συσχετισμού δυνάμεων έτσι ώστε να ανακοπεί η πολιτική της Κυβέρνησης που φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης-καταγγελίας του ΠΑΜΕ.

Βάζουν τρικλοποδιά σε κάθε αγωνιστικό σωματείο και σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που παλεύει για μαζική συλλογική  συμμετοχή των εργαζομένων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα…

«Εν όψει του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, με τα νέα μέτρα που έρχονται σε βάρος των εργαζομένων και με τον πόλεμο στη γειτονιά μας, η παράταξη της ΠΑΣΚΕ που είναι πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι είναι ο καλύτερος σύμμαχος της εργοδοσίας και της κυβέρνησης που τσακίζουν τις ζωές μας.

Οι εργατοπατέρες στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου αποφάσισαν να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος των προέδρων του Σωματείου Οικοδόμων Καβάλας, του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας και εκλεγμένου αντιπροσώπου του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων για δήθεν «τραμπουκισμούς» και «βιαιοπραγίες» στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Γενάρη. Μιλάνε για τη Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου που είχαν προσλάβει ιδιωτική επιχείρηση security που παρεμπόδιζαν και προπηλάκιζαν τους αντιπροσώπους των σωματείων. Την απαράδεκτη νομιμοποίηση των μπράβων μέσα στο Εργατικό Κέντρο καταδίκασαν όλοι οι εργαζόμενοι του Νομού Καβάλας και όχι μόνο.

Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Αυτοί που κάνουν τα πάντα για να εκφυλίσουν το εργατικό κίνημα με νοθείες και σωματεία – φαντάσματα θα καταθέσουν αγωγή για τη «μη τήρηση της νόμιμης διαδικασίας των εκλογών του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Καβάλας». Απ’ ό,τι φαίνεται κατ’ εντολή της εργοδοσίας και προκειμένου να επιβάλουν σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς επιτίθενται σε κάθε σωματείο και συνδικαλιστή που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Οι παραπάνω ενέργειες είναι συνέχεια των απειλών για απόλυση συναδέλφου από τη διοίκηση του Ε.Υ.Κ. Καβάλας εάν δε σταματήσει να πηγαίνει σε χώρους δουλειάς με τη δικαιολογία ότι δεν εκπροσωπεί το Δ.Σ.. Στη πραγματικότητα όποιος ενοχλεί την εργοδοσία και τα συμφέροντα της οργανώνοντας τους εργαζόμενους δεν πρέπει κατά την άποψη τους  να είναι στο Δ. Σ. του Εργατικού Κέντρου.

Μαγαζάκι τους το θεωρούν το κτήριο του Ε.Υ.Κ. Καβάλας και  το ανοίγουν για Συνελεύσεις των Σωματείων μια φορά το χρόνο για κάθε σωματείο. Το ανοίγουν μόνο πρωί Δευτέρα εως Παρασκευή που οι εργαζόμενοι είναι στις δουλειές τους. Αλήθεια. Ένας εργαζόμενος που θα μπορέσει να απευθυνθεί στον συνδικαλιστικό του φορέα αν απογεύματα το ΕΥΚ είναι κλειστό; Τι άλλο να κάνουν για να βάλουν τρικλοποδιά σε κάθε αγωνιστικό σωματείο και σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που παλεύει για μαζική συλλογική  συμμετοχή των εργαζομένων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Αυτή την στιγμή η Κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου δεν διστάζουν να βάζουν τη χώρα και το λαό μας στο επίκεντρο των ανταγωνισμών των μονοπωλίων για τις πηγές ενέργειας. Για να κερδίσουν ακόμα περισσότερα μια χούφτα άνθρωποι σκοτώνουν τους λαούς της περιοχής και τους ξεκληρίζουν από τα σπίτια τους. Στο όνομα αυτής της  γεωστρατιγικής αναβάθμισης που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων γεμίζει όλη η Ελλάδα με ΝΑΤΟικές Βάσεις που σκορπίζουν το θάνατο και τη δυστυχία. Ακριβώς και για αυτό απαιτούν τον λαό με σκυμμένο το κεφάλι.

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, οι συλλήψεις φοιτητών και η τιμωρία φαντάρων που συμμετείχαν σε αντιπολεμική διαδήλωση αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τη «δίκαιη ανάπτυξή» τους, αλλά ακόμα και διά ροπάλου θα επιβάλουν νέα βάρβαρα μέτρα για να διασφαλίσουν τα κέρδη των μονοπωλίων

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Καβάλας συνεχίζουν τον υπονομευτικό τους ρόλο σε πλήρη συντονισμό με την Κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα.

Στήριξαν χωρίς προσχήματα την κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης, ακόμη και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. Υπέγραψαν στα κρυφά για άλλη μια χρονιά το πάγωμα των μισθών στα 586 και 511 Ευρώ για κάτω των 25 ετών για να μην έχει εμπόδια η «ανάπτυξη» που έρχεται!!! Δεν βγάζουν λέξη για τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης που έρχονται, για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων.

Είναι πλέον ανάγκη της ανασύνταξης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, της αλλαγής των συσχετισμών δυνάμεων. Είναι ανάγκη να σπάσουμε το απόστημα του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού και η εργατική τάξη να χαράξει τον δικό της δρόμο γυρνώντας την πλάτη στους ανθρώπους των αφεντικών που τους έχουν  φυτέψει μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Όλοι και όλες στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 1η Μάη 10:00 στην Κεντρική Πλατεία