Μια «βόλτα» στο ελληνικό στοιχείο των… Ιμαλαΐων από τον ΟΔΕΓ Καβάλας

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία για τη σύνδεση της φυλής των Καλάς με την ελληνική γλώσσα από την καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μελά-Αθανασοπούλου Ελισάβετ

Με αυξημένο ενδιαφέρον παρακολούθησε το ακροατήριο την παρουσίαση της καθηγήτριας Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Μελά-Αθανασοπούλου Ελισάβετ, για τους Καλάς των Ιμαλαΐων.

Η κ. Μελά, η οποία έζησε για ικανό χρονικό διάστημα με τους Καλάς στον τόπο τους για να μελετήσει και να καταγράψει τη γλώσσα τους, αναφέρθηκε σε αυτήν κάνοντας λόγο και για τα συγγενικά με την αρχαία ελληνική στοιχεία τα οποία παρουσιάζει σε επίπεδο λεξιλογίου, συντακτικού και γραμματικής.

Παράλληλα, παρουσίασε τα έθιμα, τις συνήθειες, τις λατρευτικές πρακτικές και γενικά τον τρόπο ζωής των συγκεκριμένων ανθρώπων δείχνοντας και πλούσιο εποπτικό υλικό από το προσωπικό της αρχείο, καθώς και μια παραδοσιακή γυναικεία ενδυμασία τους.

Την κ. Μελά συνόδευε και ο κ. Taleem Khan Bazik, νεαρός φυσικός ομιλητής των Καλάς, ενώ πρόθυμα δέχτηκε να απαντήσει στα πολλά ερωτήματα που της απηύθυναν οι παρευρισκόμενοι.