Χαμός! Χαμός! Θα γίνει πανικός! Ποτέ δεν θα περάσει αυτός ο αγωγός! [φωτογραφίες-βίντεο]

Πετρέλαια-Λιπάσματα μαζί και ενάντια στην όδευση του TAP από τα Τενάγη των Φιλίππων - Πρωτομαγιάτικη διαμαρτυρία στον Ζυγό με μπλε και πορτοκαλί «χρώμα»

Το «ραντεβού στα χωράφια» ανήμερα την Πρωτομαγιά είχε δοθεί εδώ και καιρό. Το πρωί της Τρίτης 1 Μαΐου 2018, περίπου 200 άτομα βρέθηκαν στην επαρχιακή οδό λίγο πριν το χωριό του Ζυγού στην Καβάλα, στο σημείο ακριβώς όπου έχει «σταματήσει» ο Διαδριατικός Αγωγός Φυστικού Αερίου TAP λόγω των αντιδράσεων αγροτών και πολιτών της ευρύτερης περιοχής στην αποφασισμένη όδευσή του.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συγκεντρωμένων ήταν εργαζόμενοι στις δύο μεγάλες βιομηχανίες της Καβάλας, τα Πετρέλαια και τα Λιπάσματα. Με επικεφαλής του δύο προέδρους Μανώλη Κελαϊδάκη και Νίκο Βογιατζίδη, τα Σωματεία των Εργαζομένων στην Καβάλα Oil και στην πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων αντίστοιχα έδωσαν τον… «τόνο» μέσα από τη δυναμική παρουσία τους, με τα χαρακτηριστικά πορτοκαλί (για τα Πετρέλαια) και μπλε (για τα Λιπάσματα) μπλουζάκια, τα πανό, τις φωτοβολίδες αλλά και τα συνθήματα:

«Τίποτα-τίποτα δεν μας σταματά! Πετρέλαια-Λιπάσματα είναι μια γροθιά!», «ΒΦΛ-Αγροτιά, ενωμένοι σαν γροθιά!» και «Χαμός! Χαμός! Θα γίνει πανικός! Ποτέ δεν θα περάσει αυτός ο αγωγός»!

Εκτός από τους προέδρους των δύο Σωματείων χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου δήμου Καβάλας Θέμης Καλπακίδης, ενώ το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Ηλίας Ιωαννίδης.

Δείτε φωτογραφίες από την κινητοποίηση