Δύο συγκεντρώσεις και μια πορεία για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη-Ένταση μεταξύ μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και των αναρχικών

Ολοκληρώθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 1 Μαΐου 2018 οι συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Καβάλα. Στην πλατεία Ελευθερίας συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, ενώ στην πλατεία Καπνεργάτη συγκεντρώθηκαν τα Σωματεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι στα Λιπάσματα και αναρχικοί.

Μετά τις ομιλίες, εκπρόσωποι των Σωματείων κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Καπνεργάτη, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε πορεία.

Δείτε φωτογραφίες από την πλατεία Καπνεργάτη

Ένταση μεταξύ αναρχικών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας γιουχαΐστηκαν από την ομάδα των αναρχικών, τη στιγμή που πήγαν να καταθέσουν στεφάνι, ενώ η ένταση κορυφώθηκε όταν οι νεολαίοι απάντησαν, έχοντας και την υποστήριξη μελών του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Τελικά το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

ΠΑΜΕ Καβάλας: Συγκέντρωση με αντιπολεμικά μηνύματα

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στην πλατεία Ελευθερίας, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ Καβάλας και του ΚΚΕ, αλλά και των Σωματείων τα οποία πρόσκεινται σ’ αυτό, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε το μέλος του ΠΑΜΕ Καβάλας Αναγνώστης Καραμπατζάκης, εξαπολύοντας «βέλη» προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πολιτική την οποία ασκεί, αλλά και κατά του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ιμπεριαλιστικές τους πρακτικές.

Αμέσως μετά την ομιλία πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, η οποία ολοκληρώθηκε στην πλατεία Καπνεργάτη με την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Καπνεργάτη.

Δείτε φωτογραφίες από τη συγκέντρωση και την πορεία του ΠΑΜΕ