Μπαντίκος «καλεί» υπουργείο μετά το εξώδικο του δήμου Καβάλας

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ρωτάει το υπουργείο αν πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία για την υποχρεωτική προσχολική αγωγή-Κι άλλοι δήμαρχοι ετοιμάζουν εξώδικο;

Έγγραφο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος απέστειλε στο υπουργείο Παιδείας ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Καβάλας Κωνσταντίνος Μπαντίκος, μετά το εξώδικο του δήμου Καβάλας (διαβάστε εδώ), σχετικά με τη διαδικασία η οποία τηρήθηκε στο θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.

Ο κ. Μπαντίκος, απευθυνόμενος στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, ρωτάει αν θα πρέπει να επαναλάβει τη διαδικασία για την τριμερή επιτροπή -η οποία θα καταγραφεί και στα πρακτικά- ή αν τελικά η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε ήταν σύννομη και συνεπώς το θέμα θεωρείται λήξαν.

Ανάλογα με την απάντηση του υπουργείου -η οποία θα έρθει σύντομα- θα υπάρξουν και οι αντίστοιχες εξελίξεις στο θέμα, αν, δηλαδή, θα εφαρμοστεί το μέτρο στον δήμο Καβάλας ή όχι.

Έρχονται κι άλλα εξώδικα;

Εντωμεταξύ, «κυκλοφορεί» η πληροφορία ότι είναι πολύ πιθανό κι άλλοι δήμοι του Νομού Καβάλας να στείλουν εξώδικο στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το εν λόγω θέμα, με την αιτιολογία ότι δεν ρωτήθηκαν αν συμφωνούν ή όχι, παρά τα όσα υποστήριξε ο κ. Μπαντίκος πρόσφατα ότι δεν υπήρξε καμία καθολική αντίρρηση δημάρχου για το μέτρο, κάτι το οποίο αναφέρει και στο έγγραφο προς το υπουργείο.