Τάσος Καρασαββόγλου: Η μεταρρύθμιση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών

Το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας «συζητά» με τους φορείς και τους πολίτες της Καβάλας για όλες τις θεσμικές αλλαγές στον τρόπο παροχής των Υπηρεσιών Υγείας

Η4η Υγειονομική Περιφέρεια σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Από το παλαιό στο νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαΐου, στις 18:30, στην αίθουσα της Δημοτικής  Καπναποθήκης στον 4ο όροφο (στήλη 4) στην Πλατεία Καπνεργάτη.

Εισηγητής θα είναι ο Υποδιοικητής της 4ης ΥΠΕ Ηλίας Θεοδωρίδης.

Με αφορμή την εκδήλωση, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου (κεντρική φωτό) δήλωσε:

«Μία από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που δρομολογήθηκαν στα τελευταία χρόνια της κρίσης στη χώρα είναι αυτή που αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Η σύνδεση της ΠΦΥ με την πρόληψη, η δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), η θεσμοθέτηση των ιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, η ενίσχυση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, η προσπάθεια ανανέωσης του τεχνολογικού και ιατρικού εξοπλισμού της πρωτοβάθμιας φροντίδας μαζί με την ένταξη των 2,5 εκατ. ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αποτελούν τα δομικά στοιχεία αυτής της μεταρρύθμισης.

Η δημιουργία ηλεκτρονικής υποδομής και στήριξης των προγραμμάτων πρόληψης, του προγραμματισμού των ραντεβού και κυρίως η δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου υγείας των πολιτών (ηλεκτρονική κάρτα υγείας) εκσυγχρονίζουν τη λειτουργία του θεσμού και αναβαθμίζουν ποιοτικά την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Για όλα αυτά, αλλά και για τα σημαντικά προβλήματα και δυσλειτουργίες που παρουσιάζονται σε αυτή τη μεταβατική περίοδο, καθώς επίσης και για το ρόλο κοινωνικού ελέγχου της ΠΦΥ που αποδίδεται στην Α’βάθμια τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες που θεσμοθετήθηκε με το νόμο 4486/2017 επιθυμούμε  να συζητήσουμε με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους πολίτες της Καβάλας».