Ένας διαφορετικός… μαθητής «επισκέφτηκε» το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τον NAO, ένα ρομπότ το οποίο χρησιμοποιείται στην εκπαιδευτική διαδικασία με σκοπό να ανιχνευθεί η επιρροή στη μάθηση και στη συνεργασία δασκάλου-ρομπότ-μαθητών

Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 μαθητές της Ε΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης υποδέχθηκαν τον NAO, ένα ρομπότ που χρησιμοποιείται στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ομάδα από το ΤΕΙ ΑΜ-Θ με επικεφαλής τον Καθηγητή Δρ Καμπουρλάζο, τους συνεργάτες του Δρ Ελένη Βροχίδου και τον Χρήστο Λυτρίδη και την Καθηγήτρια Αουασίφ Ναζουά του Πανεπιστημίου Καζαμπλάνκας του Μαρόκου, δίδαξαν τη δενδροειδή ανάπτυξη στην προπαίδεια για τα Μαθηματικά.

Η διδασκαλία με συνεργατική μέθοδο με το ρομπότ ΝΑΟ και με την παραδοσιακή μέθοδο, έγινε με σκοπό να ανιχνευθεί η επιρροή στη μάθηση και στη συνεργασία δασκάλου-ρομπότ-μαθητών και η αλληλεπίδρασή τους.

Ο διευθυντής του σχολείου Μιχαήλ Σαλωνίδης, με τις δασκάλες της Ε΄ τάξης κ. Ζωή Ασίκη και κ. Αικατερίνη Τσαούση ήταν βοηθοί στην προσπάθεια της ομάδας η οποία έφερε το ρομπότ στο σχολείο.