Συνάντηση των Φροντιστών της Καβάλας με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο

Κατατέθηκε προς τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα τα οποία απασχολούν τον κλάδο των Φροντιστών, καθώς και προτάσεις για την υπέρβασή τους

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 5 Μαΐου 2018 στις 10:30 συνάντηση του ΔΣ του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Νομού Καβάλας με τον βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο στο πολιτικό του γραφείο.

Τον Σύνδεσμο εκπροσώπησαν οι: Α. Μυστακίδης (Πρόεδρος), Σ. Κετζετζής (Αντιπρόεδρος και Α’ αντιπρόεδρος ΟΕΦΕ), Α. Γερμανίδης (Γραμματέας), Σ. Καϊρέτης (Ταμίας) και Δ. Ευφραιμίδης (Μέλος).

Στη συνάντηση κατατέθηκε προς τον βουλευτή υπόμνημα με τα βασικά προβλήματα τα οποία απασχολούν τον κλάδο των Φροντιστών (διαδικασία αδειοδότησης-επικαιροποίησης αδειών, άρθρο 116 του προσφάτως κατατεθέντος νομοσχεδίου για την Παιδεία, ανεξέλεγκτη κατ’ οίκον διδασκαλία, κέντρα μελέτης, παράνομα ιδιαίτερα καθηγητών ιδιωτών και δημοσίου, αποκλεισμός από ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης, διεύρυνση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των φροντιστηρίων) και προτάσεις για την υπέρβασή τους.

Η συζήτηση υπήρξε διεξοδική και ιδιαίτερα εποικοδομητική, με τους Φροντιστές να ευελπιστούν στην  αρωγή του βουλευτή για την επικοινωνία των προβληματισμών και προτάσεών τους προς τους αρμόδιους φορείς.