Η πρώτη γυναίκα Α’ Μηχανικός στην Ελλάδα είναι στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ!

Η Θεανώ Σιλελόγλου χαίρει της εμπιστοσύνης της Hellenic Seaways, με την εταιρία να της αναθέτει τα μηχανικά... θέματα του δρομολογίου Πειραιάς-Καβάλα, «ρίχνοντας», παράλληλα, ακόμα ένα ανδροκρατούμενο επαγγελματικό «κάστρο»

Η θάλασσα είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για γυναίκα… Ή μήπως όχι; Η απάντηση είναι πανηγυρικά… καταφατική για μια γυναίκα, η οποία «έριξε» και ένα από τα τελευταία ανδροκρατούμενα επαγγελματικά «κάστρα».

Ο λόγος για τη Θεανώ Σιλελόγλου, την πρώτη γυναίκα Α’ Μηχανικό στην Ελλάδα την οποία εμπιστεύτηκε η Hellenic Seaways και μάλιστα στο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ και στο γνωστό, πλέον, δρομολόγιο Καβάλα-Πειραιάς κι αντίστροφα, με την εταιρία να δείχνει εμπράκτως ότι «προσφέρει ίσες ευκαιρίες στο σύνολο των εργαζομένων της, στοιχείο που αποτελεί μέρος της εταιρικής της κουλτούρας», όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση.

Η Θεανώ Σιλελόγλου ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της Hellenic Seaways από το 2010, όπου ξεκίνησε την σταδιοδρομία της ως Γ’ Μηχανικός στο πλοίο ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρίας: «Σταδιακά οι ικανότητες, καθώς και η γενικότερη συνεισφορά της στην εταιρεία, φάνηκε να αναγνωρίζονται μέσω της πρώτης της προαγωγής σε Β’ Μηχανικό το 2013. Η εταιρεία εμπιστεύτηκε τη Θεανώ Σιλελόγλου προσφέροντάς της μία νευραλγική θέση στον τομέα της αναβαθμίζοντάς την τον περασμένο Μάρτιο σε Α’ Μηχανικό.

»Το γεγονός αυτό αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία μία θετική εξέλιξη για το ζήτημα των ίσων ευκαιριών στον επιχειρηματικό χώρο. Είναι καθόλα γνωστό, πως ο τομέας της ναυτιλίας αποτελεί ιστορικά έναν άκρως ανδροκρατούμενο κλάδο. Η “παράδοση” αυτή, η οποία έχει επιβιώσει ανά τα χρόνια, μοιάζει σταδιακά να αναδιαμορφώνεται.

»Πρακτικές, όπως αυτή της Hellenic Seaways και πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας για την Ενσωμάτωση των Γυναικών στη Ναυτιλία, συμβάλλουν καταλυτικά στην επαναπροσέγγιση του ζητήματος αυτού και στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που η επαγγελματική εξέλιξη στα ναυτιλιακά επαγγέλματα δεν θα εξαρτάται από το φύλο, δίνοντας το παράδειγμα στον κλάδο της ακτοπλοΐας».