Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας γιόρτασε την Άνοιξη…

Στο εντευκτήριο του συλλόγου συναντήθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του ΦΟΚ για να συμμετέχουν στην καθιερωμένη γιορτή της Άνοιξης, ένα σημαντικό μέρος της οποίας περιελάμβανε δραστηριότητες για τα παιδιά

Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον καιρό αρκετός κόσμος συμμετείχε στην ετήσια γιορτή του Φυσιολατρικού Ομίλου της Καβάλας που πραγματοποιήθηκε στην θέση Τακάν στον Άγιο Σίλα. Εκεί βρέθηκαν το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καβάλας που απασχόλησαν δημιουργικά τα μικρά παιδιά την ώρα που οι μεγαλύτεροι σε ηλικία είχαν την ευκαιρία να κάνουν πεζοπορία. Στο τέλος όλοι μαζί συμμετείχαν στο χορό που συνοδεύτηκε με το απαραίτητο γεύμα!

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του συλλόγου

Αφιερωμένες στα παιδιά οι περισσότερες δραστηριότητες

«Την Κυριακή στις 6-5-2018 και ώρα 11.30 πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη γιορτή του Ομίλου που είναι αφιερωμένη στην «Άνοιξη» στο χώρο του εντευκτηρίου μας, έναντι Αγίου Σίλα θέση Τακάν, πάνω από το Κωνστάντειο Γηροκομείο Καβάλας.

Φέτος θελήσαμε ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος της εκδήλωσης να περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά. Γι’ αυτό βασικοί συνεργάτες μας ήταν το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Καβάλας, οι οποίοι ανέλαβαν  να τα απασχολήσουν με Ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια στη φύση.

Στις εγκαταστάσεις μας που είναι μέσα στο περιαστικό δάσος της πόλης και δίπλα στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας προσήλθε την καθορισμένη ώρα ο κόσμος παρ’ όλες τις δυσοίωνες καιρικές προβλέψεις.

Μετά την έναρξη της γιορτής, που έγινε από τον Πρόεδρο του ΦΟΚ Χαράλαμπο Χαϊνά ακολούθησε ομιλία για την Άνοιξη από τον αρχηγό της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Κ. Παπαδόπουλο και απαγγελία ποιήματος του Γ. Ρίτσου από τον Γ. Γανίτη.

Στη συνέχεια τους μικρούς μας επισκέπτες παρέλαβαν οι πρόσκοποι και τους απασχόλησαν με παιχνίδια δίωρης διάρκειας.

Ομάδα μεγάλων αλλά και μικρότερων πραγματοποίησε πεζοπορία σε κοντινό μονοπάτι απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της περιοχής μας. Επίσης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας στο εντευκτήριο με τις δράσεις του Ομίλου.

Η γιορτή συνεχίστηκε με χορό και φαγοπότι, όπου συμμετείχαν μικροί και μεγάλοι. Όλοι νιώσαμε τη γαλήνη, την ευφορία και τη χαρά που μεταδίδει στον άνθρωπο η επαφή με τη φύση.

Θεωρούμε ότι ήταν μια επιτυχημένη εκδήλωση, ήρθαν στο χώρο μας παιδιά που με τις χαρούμενες φωνές τους δώσανε νότες ζωντάνιας στην ησυχία της φύσης.

Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Παλιών Προσκόπων και το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Καβάλας, που συμμετείχαν στη διοργάνωση και συνέβαλαν ουσιαστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Επίσης τους χορηγούς μας, το Δήμο Καβάλας με τη προσφορά του σε εδέσματα, χυμούς και μουσική που γέμισε με τους ήχους της τη φύση και μας συνόδεψε στους χορούς.
Την εταιρεία Τουρναβίτη, που πρόσφερε νερά στους μικρούς μας φίλους.
Την αρτοποιεία Φελλαχίδη για τα νόστιμα κρουασάν, που γλύκαναν τα παιδιά.
Τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και Διδασκόντων των Δ. Σχολείων, που μας στήριξαν.

Κυρίως όμως τους γονείς και τους μικρούς μας φίλους που αγκάλιασαν τη γιορτή μας και με την ενεργητική τους συμμετοχή συνέβαλαν στην επιτυχία της».

(Δελτίο Τύπου)