Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καβάλας «κατέκτησε» και το όρος Μπούρινος [φωτογραφίες]

Οι ορειβάτες του ΕΟΣ απόλαυσαν ένα από τα ωραιότερα βουνά της Ελλάδας, φημισμένο για τη βιοποικιλότητά του, καθώς και τη θέα στην ανατολική πλευρά της οροσειράς της Πίνδου, από τον Γράμμο ως τον Κόζιακα

Ένα από τα ωραιότερα βουνά της Ελλάδας, το όρος Μπούρινος, μπόρεσαν να απολαύσουν οι ορειβάτες του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Καβάλας, αφού οι δυσοίωνες καιρικές προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο 12-13 Μαΐου 2018 δεν επαληθεύτηκαν πριν από το τέλος της πορείας τους.

Ο Μπούρινος είναι ένα μικρό βουνό, που όμως έχει μεγάλη οικολογική σημασία χάρη στη μοναδική βιοποικιλότητά του κι έχει ενταχθεί, με στόχο την προστασία του, στο NATURA 2000, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ειδικών Ζωνών Διατήρησης. Συγκεντρώνει το διεθνές ενδιαφέρον βοτανολόγων, ζωολόγων, εντομολόγων και άλλων ειδικών επιστημόνων.

Το Σάββατο οι ορειβάτες διανυκτέρευσαν στο γραφικό και φιλόξενο καταφύγιο τoυ Ορειβατικού Συλλόγου Σιάτιστας και την Κυριακή, συντροφιά με ορειβάτες της περιοχής, διήνυσαν μια πεντάωρη κυκλική πορεία που κάλυψε όλο το μήκος της κορυφογραμμής του βουνού.

Η ψηλότερη κορυφή του Μπούρινου που ονομάζεται Ντρισινίκος φτάνει στα 1.866 μέτρα και τις καλές μέρες, όπως αυτή κατά την οποία έγινε η πορεία, έχει κάποιος τη δυνατότητα ν’ απολαύσει μια καταπληκτική θέα στον Νομό Γρεβενών, την ανατολική πλευρά της οροσειράς της Πίνδου, από τον Γράμμο ως τον Κόζιακα, ενώ σε κατάσταση μεγάλης ατμοσφαιρικής διαύγειας φαίνονται ακόμα και τα Άγραφα.