Νέα άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος»

Η Blue Star Ferries επανέρχεται στην Καβάλα με το ΔΙΑΓΟΡΑΣ, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα εκτελεί τα δρομολόγια τα οποία εκτελούσε το 2017 το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ της Hellenic Seaways-H «ταυτότητα» του πλοίου

Η συγχώνευση της Hellenic Seaways με την Blue Star Ferries, υπό τη σκέπη μεγάλης τράπεζας, φέρνει αλλαγές στον «χάρτη» των θαλάσσιων δρομολογίων και στο βόρειο Αιγαίο και δη στη γραμμή Πειραιάς-Λήμνος-Καβάλα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του arxipelagos.gr, η Blue Star επανέρχεται στην Καβάλα με το πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει τα δρομολόγια τα οποία εκτελούσε το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ της Hellenic Seaways το 2017 από Πειραιά για Ικαρία, Σάμο, νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου και Καβάλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ενδέχεται η δρομολόγηση αυτή να πραγματοποιηθεί υπό τη μορφή ναύλωσης από την Hellenic Seaways, ενώ αντίστοιχα το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ, επίσης με τη μορφή ναύλωσης από την Blue Star, θα δρομολογηθεί στα Δωδεκάνησα.

H «ταυτότητα» του πλοίου

Το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» έχει ναυπηγηθεί στην Ιαπωνία το 1990. Έχει μήκος 141,5 μέτρα, πλάτος 23 μέτρα και βύθισμα 5,71. Διαθέτει 436 κρεβάτια και μπορεί να μεταφέρει 1.170 επιβάτες και 300 ΙΧ. Διαθέτει 2 κύριες μηχανές συνολικής ιπποδύναμης 15.560 ίππων και αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 20 κόμβων.