Καβάλα: «Μπλόκο» στο συνεργείο το οποίο επιχείρησε να ξεκινήσει τις εργασίες για τα νέα διόδια [φωτογραφία, βίντεο]

«Καταδρομική» επιχείρηση με εντολή Τσανάκα για να σταματήσουν οι εργασίες, με το συνεργείο του αναδόχου να αποχωρεί άπραγο-Άμεση συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για να αποφασιστούν νέες ενέργειες αντίδρασης

Η πρώτη δυναμική αντίδραση μετά το συλλαλητήριο ενάντια στα διόδια (διαβάστε σχετικά εδώ) και μάλιστα με εντολή της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 16 Μαΐου 2018 στην Εγνατία Οδό στο ύψος της Άσπρης Άμμου, όταν υπήρξε η πληροφορία πως συνεργείο του αναδόχου βρίσκεται στο σημείο του υπό κατασκευή σταθμού διοδίων, προς εκτέλεση προπαρασκευαστικών εργασιών.

Με εντολή της κ. Τσανάκα μετέβησαν άμεσα στο σημείο ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος και ο αντιδήμαρχος και επικεφαλής της Διαπαραταξιακής Επιτροπής κατά των διοδίων Ανέστης Τσουρουκίδης, ενώ άμεσα κατέφθασαν και οι κ. κ. Κελαϊδάκης και Τσιρονίδης, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, προς παρεμπόδιση της συνέχισης των εργασιών.

Παράλληλα, ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του συνεργείου, πως εκκρεμεί ενώπιον του ΣτΕ αίτηση ακύρωσης, αίτηση αναστολής και αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής.

Αφού δήλωσε άγνοια για την δικαστική διένεξη, εστάλησαν τα δικόγραφα από τον δήμο Καβάλας στο αντίστοιχο νομικό τμήμα της Εγνατία Οδός Α.Ε.

Περί την 15:30 το συνεργείο του αναδόχου αποχώρησε άπραγο από το επίμαχο σημείο.

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 θα συγκληθεί εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή προς εκτίμηση της κατάστασης και λήψης αποφάσεων για περαιτέρω ενέργειες.

Δείτε βίντεο από την «καταδρομική» διαμαρτυρία το οποίο ανάρτησε ο Αποστόλης Ζαβρακάς