1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας: Μαθήματα επιχειρηματικότητας και εθελοντισμού στην Εσθονία

Μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ μαζί με σχολεία από την Εσθονία, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Σλοβενία

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμη Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ από το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας, με τίτλο: «Μοντέλα επιχειρηματικότητας και εθελοντισμός». Η τελευταία διεθνική συνάντηση έλαβε χώρα στις πόλεις Puka και Tartu της Εσθονίας, από 9 έως 12 Μαΐου 2018, με συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις χώρες της σύμπραξης, Εσθονία, Τουρκία, Ιταλία και Σλοβενία.

Η Παιδαγωγική Ομάδα αποτελούσαν ο διευθυντής του 1ου  Ε.Κ. Στέφανος Ναλμπάντης και  ο υπεύθυνος τομέα Νικόλαος Σακελλαράκης, ο οποίος είναι και ο συντονιστής των ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου.

Το πρόγραμμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στην πόλη Πούκα, περιλάμβανε παρουσιάσεις:

  • του «οδηγού επιχειρηματικότητας»
  • των περιοδικών εκδόσεων (εντύπων και ηλεκτρονικών)
  • σύνοψη ερωτηματολογίων
  • δραστηριότητες εθελοντισμού
  • ανασκόπηση ιστολογιών και ομάδων κοινωνικής δικτύωσης
  • επίσκεψη στο μουσείο του “Puka keskool”
  • την τελική αναφορά-έκθεση του προγράμματος

Σε μία ένδειξη φιλίας και ενδυνάμωσης των σχέσεων όλων των εμπλεκόμενων σχολείων των χωρών, οι συμμετέχοντες καθηγητές φύτεψαν μία μηλιά στον προαύλιο χώρο του σχολείου, που επίσης συμβολίζει τις συνεχώς αναπτυσσόμενες γνώσεις και δεξιότητες των μαθητών.

Στην πόλη του Ταρτού πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο “Tartu Tervishoiu Kõrgkool“- Πανεπιστήμιο του τομέα Υγείας, στο “Tartu Kutsehariduskeskuse õpilaskodu“- Επαγγελματικό Λύκειο της ευρύτερης περιοχής και στο εργοστάσιο και μουσείο ζυθοποιίας “A. Le Coq ÕLLEMUUSEUM“.

Το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Καβάλας συνεχίζει την προσπάθεια για την υλοποίηση ευρωπαϊκών δράσεων με τη συμμετοχή σε αρκετές προς έγκριση συμπράξεις Εrasmus+ για τις επόμενες σχολικές περιόδους.