Στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών…

Το σωματείο καθαριστριών των δημοσίων κτηρίων καθώς και Ένωση γονέων και κηδεμόνων Καβάλας στηρίζουν τον αγώνα των σχολικών καθαριστριών για μονιμοποίηση και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων τους

Την συμπαράσταση τους στον αγώνα που κάνουν οι σχολικές καθαρίστριες για μόνιμη και σταθερή εργασία αλλά και για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους εκφράζουν με ανακοινώσεις τους το σωματείο καθαριστριών δημοσίων κτιρίων Ν. Καβάλας καθώς και Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Ασφάλεια και όχι Επισφάλεια στην εργασία

Το σωματείο καθαριστριών αποφάσισε να συμμετέχει στην διήμερη απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στον κλάδο της καθαριότητας τονίζοντας ότι οι συνάδελφοι τους δίνουν μεγάλο και άνισο αγώνα για στόχο να υπάρξει μια στοιχειώδης δικαίωση. Αναλυτικά: «Το Σωματείο Καθαριστριών Δημοσίων Κτιρίων Ν. Καβάλας συμμετέχει στην 48ωρη Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στον κλάδο των εργαζομένων στην καθαριότητα των Δημοσίων Σχολείων για την Τρίτη 22 και Τετάρτη 23 Μαΐου 2018  με αιτήματα:

  • Μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα – Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Αξιοπρεπείς αμοιβές και επαναφορά όλου του κλάδου στα ΒΑΕ.
  • Ανθρώπινες Συνθήκες Εργασίας, με τήρηση των κανόνων Υγιεινής & Ασφάλειας – Χορήγηση των εκ του νόμου προβλεπόμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας με αναδρομική ισχύ.
  • Έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών.
  • Ασφάλεια και όχι Επισφάλεια στην εργασία – Καμία μείωση αιθουσών, Καμία απόλυση εργαζόμενης από Δημάρχους και Σχολικές Επιτροπές.

Οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων δίνουν μεγάλο αλλά και άνισο αγώνα, με στόχο να υπάρξει επιτέλους μια στοιχειώδης δικαίωση σε μια μεγάλη κατηγορία εργαζομένων στα σχολεία των παιδιών μας, που ενώ ουσιαστικά καλύπτουν μόνιμες, διαρκείς και ουσιαστικές ανάγκες της πολιτείας και της εκπαίδευσης, στην πράξη έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.
Καλούμε όλα τα σωματεία που θέλουν να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας να παρευρεθούν την Τετάρτη 23/5/2018 και ώρα 9:00 το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο της Καβάλας».

Οι καθαρίστριες εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του σχολείου

Από τη μεριά τους οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία της Καβάλας επισημαίνουν ότι οι καθαρίστριες ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες των σχολικών μονάδων και αξίζουν να έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία. Αναλυτικά: «Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του Δήμου Καβάλας συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα που δίνουν οι σχολικές καθαρίστριες πανελλαδικά για μονιμοποίηση και έγκαιρη και άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους.
Εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των σχολικών κτιρίων και παραδίδουν στα παιδιά μας ένα καθαρό και ασφαλές περιβάλλον.
Οι σχολικές καθαρίστριες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του κάθε Σχολείου και ανταποκρίνονται στις δύσκολες συνθήκες και απαιτήσεις που υπάρχουν σήμερα σε αυτά».