Καταγγελία συνταξιούχων: Ο δήμος Καβάλας «κατέβασε» πανό τα οποία καλούσαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Σωματείων της Καβάλας καταγγέλλει ότι ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης «αποκαθήλωσε» πανό τα οποία καλούσαν τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση ενάντια στον νόμο Κατρούγκαλου

Για μια ακόμη φορά οι συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους της Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν για τον νόμο Κατρούγκαλου, πραγματοποιώντας ένα δυναμικό συλλαλητήριο την Τρίτη 22 Μαΐου 2018, ξεκινώντας από την πλατεία Καπνεργάτη. Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν συνταξιουχικά σωματεία από την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Καμπούρης.

Ωστόσο, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) των Συνταξιουχικών Σωματείων του Νομού Καβάλας (ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΔΗΜΟΣΙΟ-ΝΑΤ-ΒΦΛ) καταγγέλλει ότι ο αντιδήμαρχος Καβάλας Ανέστης Τσουρουκίδης «κατέβασε» πανό τα οποία καλούσαν τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, αναφέροντάς σε ανακοίνωσή της ότι «η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν τάσσεται δίπλα τους και αρωγός τους, απεναντίας, τους στερεί το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να ενημερώσουν τους συνταξιούχους του Νομού».

Η ανακοίνωση-καταγγελία των Συνταξιούχων

Η ΣΕΑ Νομού ΚΑΒΑΛΑΣ καταδικάζει και καταγγέλλει σε όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους του Νομού Καβάλας, την ενέργεια του αντιδημάρχου κ. Τσουρουκίδη, να διατάξει την αποκαθήλωση των πανό της που καλούσαν τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση που διοργάνωναν την Τρίτη 22/5/2018, 11 π.μ. στην πλατεία Καπνεργάτη.

Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας έδειξε ότι βρίσκεται απέναντι στα λαϊκά στρώματα και συγκεκριμένα των συνταξιούχων, που δίνουν μια άνιση μάχη με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των θεσμών.

Όταν με τον νόμο Κατρούγκαλου η πλειοψηφία των συνταξιούχων θα καταντήσει να παίρνει συντάξεις πείνας, η Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν τάσσεται δίπλα τους και αρωγός τους, απεναντίας, τους στερεί το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και να ενημερώσουν τους συνταξιούχους του Νομού.

Οι συνταξιούχοι του Νομού Καβάλας που εκφράζονται μέσα από τη ΣΕΑ, όλα τα χρόνια του εργατικού τους βίου, αλλά και τώρα, έδειξαν ότι ξέρουν να αγωνίζονται. Μπορεί να είναι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά δεν είναι απόμαχοι της ζωής και του αγώνα.

Με τη δράση τους θα αχρηστέψουν το νόμο.

Καλούν τους συνταξιούχους να είναι σε επιφυλακή για νέους αγώνες, δίνοντας ένα μάθημα σε κυβέρνηση, τρόικα και όσους σκύβουν το κεφάλι και τους υποστηρίζουν.