ΟΔΕΓ Καβάλας: «Περιήγηση» στις άγνωστες πτυχές της ποντιακής διαλέκτου

Μια ενδιαφέρουσα και διδακτική εκδήλωση σε συνεργασία με τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας και κεντρική ομιλήτρια την καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αγνή Ρεβυθιάδου

Στην κατάμεστη από κόσμο Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στις 19:00 η εκδήλωση του Ομίλου Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και τη Λέσχη Ποντίων Καβάλας για την ποντιακή διάλεκτο, με αφορμή και την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η προσκεκλημένη ομιλήτρια Αγνή Ρεβυθιάδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε με ενδιαφέρον πτυχές της ιστορίας και της γραμματικής της ποντιακής, όπως ήταν και ο τίτλος του θέματος της διάλεξης της, κάνοντας και αναφορά στην οφίτικη ποντιακή, την οποία μελέτησε ειδικά και κατέγραψε σε έρευνα που πραγματοποίησε.

Στο τέλος δόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης των μαθημάτων ελληνικής γλώσσας σε ενήλικες αλλοδαπούς και παλιννοστούντες πολίτες. Τα μαθήματα αυτά πρόσφερε δωρεάν για 4η χρονιά ο ΟΔΕΓ Καβάλας. Η όλη εκδήλωση, την οποία τίμησε με την παρουσία της και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, έκλεισε με τη χορωδία της Λέσχης Ποντίων η οποία παρουσίασε σχετικά ποντιακά άσματα.