Πάλι φόλες (;) στο Παληό με «θύματα» (τουλάχιστον) δύο γάτες και έναν… σκαντζόχοιρο! [φωτογραφίες]

Τα ζώα έχουν προφανέστατα δηλητηριαστεί και δεν έχουν «χτυπηθεί» από αυτοκίνητο - Συνίσταται προσοχή σε όσους «συχνάζουν» στην περιοχή μαζί με τα ζώα συντροφιάς τους!

Με ένα αποκρουστικό θέαμα ήρθαν σε επαφή όσοι την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 αποφάσισαν να κάνουν την απογευματινή τους βόλτα στο Παληό Καβάλας, στη δυτική έξοδο του οικισμού (προς Νέα Ηρακλίτσα) επάνω από το «Ακρωτήρι». Στην άκρη του οδοστρώματος, δίπλα από το κράσπεδο και σε μια ακτίνα 100 μέτρων είδαν να κείτονται τρία πτώματα ζώων που «μαρτυρούν» ανθρώπινο… «χέρι»!




Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο ευμεγέθεις γάτες και έναν σκαντζόχοιρο. Τα άτυχα ζώα δεν φέρουν κανένα σημάδι ότι μπορεί να «χτυπήθηκαν» από κάποιο διερχόμενο όχημα. Αντιθέτως, τα νεκρά σώματά τους είναι «πρησμένα», γεγονός που «δείχνει» ότι έχουν δηλητηριαστεί, προφανώς από φόλα που κατανάλωσαν σε κοντινό σημείο και «κατέληξαν» λίγο μετά εκεί…

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο καλοκαίρι άγνωστοι είχαν «καθαρίσει» το κέντρο του Παληού από τα αδέσποτα σκυλιά ρίχνοντας φόλες, με δεσποζόμενα ζώα (γάτες) να συγκαταλλέγονται ανάμεσα στις… παράπλευρες απώλειες (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ και δείτε φωτογραφίες εδώ).