Βρέθηκε χειροβομβίδα σε απορριμματοφόρο του δήμου Νέστου (!), αλλά τελικά ήταν…

Η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί όσους συνέβαλαν στην επιχείρηση... εξουδετέρωσης του αντικειμένου που κινητοποίησε ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και Στρατό!

Οδήμος Νέστου γνωστοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Μαΐου 2018 την επιχείρηση εξουδετέρωσης αντικειμένου, που ομοίαζε με χειροβομβίδα και βρέθηκε σε απορριμματοφόρο του δήμου το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαΐου 2018!

Ο εργαζόμενος στην Υπηρεσία Καθαριότητας Νίκος Τσιβίκης και ο οδηγός απορριμματοφόρου Ηλίας Κανδυλάκης, κατά τη ρίψη των απορριμμάτων στο απορριμματοφόρο αντιλήφθηκαν αντικείμενο με χαρακτηριστικά χειροβομβίδας και ειδοποίησαν άμεσα την Δημοτική Αρχή, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα δήμου Νέστου.




Στη συνέχεια λήφθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας αφενός για το προσωπικό καθαριότητας και αφετέρου για την περιοχή γενικότερα. Η επιχείρηση εξουδετέρωσης έλαβε χώρα παρουσία του Δημάρχου Νέστου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Περιβάλλοντος, καθώς επίσης των Αστυνομικών του Α.Τ. Νέστου, του πληρώματος ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης και του Πυροσβεστικού Τμήματος Χρυσούπολης. Στην επιχείρηση για την εξουδετέρωση της χειροβομβίδας συμμετείχαν οι:

  • Υπολοχαγός (ΜΧ) Παπανίκος Αντώνιος
  • Αρχιλοχίας (ΜΧ) Κιώτης Αθανάσιος
  • Αρχιλοχίας (ΜΧ) Πετρίδης Δημοσθένης
  • Λοχίας (ΜΧ) Σωτηριάδης Παναγιώτης

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος Νέστου, «Οι ανωτέρω με περισσό θάρρος και επαγγελματική επιμέλεια κατόρθωσαν να εντοπίσουν μετά από τέσσερις ώρες το αντικείμενο, το οποίο τελικά απεδείχθη ότι ήταν από πλαστική ύλη»!