Κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 30ης Μαΐου

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για την απεργιακή συγκέντρωση την οποία οργανώνει το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 11:00 απευθύνει η Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας, στο πλαίσιο της πανελλαδικής γενικής απεργίας η οποία έχει προκηρυχτεί.

Η ανακοίνωση-κάλεσμα της Επιτροπή Ειρήνης Καβάλας

Η απεργία αυτή συμπίπτει με την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στην εργατική τάξη και την κυβέρνηση να δίνει ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού, παρουσιάζοντας την «επόμενη ημέρα» σαν μέρα εξόδου της από τα βάσανα της πολιτικής που προωθεί και υλοποιεί το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-κεφαλαίου-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ψεύδονται ασύστολα, τα μέτρα ήρθαν για να μείνουν και είναι βασική προϋπόθεση-προαπαιτούμενο για τις «επενδύσεις» και την περιβόητη ανάκαμψη.

Στην άλλη όψη του νομίσματος είναι η όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, η μετατροπή της χώρας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο θανάτου. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περιδιαβαίνει τα Βαλκάνια με τη σημαία ΝΑΤΟ-ΕΕ στο χέρι, βάζει πλάτη για να ενισχύσει τη θέση του κεφαλαίου και το μερίδιό του από τη μοιρασιά της λείας από το πλιάτσικο σε βάρος των λαών.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν τους άρρηκτους δεσμούς, το ενιαίο της πάλης ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια με την πάλη ενάντια στην πολιτική που τσακίζει μισθωτούς, συνταξιούχους, άνεργους, αυτοαπασχολούμενους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για συμβάλουμε μαχητικά στην επιτυχία της πανελλαδικής απεργίας, της αγωνιστικής απεργιακής συγκέντρωσης που οργανώνει το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα στην Κ. Πλατεία ώρα 11:00.