«Έρχεται» συλλαλητήριο και στην Καβάλα για την ονοματοδοσία των Σκοπίων;

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας δηλώνει ότι έχει έρθει ήδη σε επαφή με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 10 μεγάλων πόλεων της περιφέρειας, για τη διοργάνωση συλλαλητηρίων στις 6 Ιουνίου

Νέες κινητοποιήσεις στον ορίζοντα, με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, με την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας να προετοιμάζει συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη,αλλά και σε 10 μεγάλες πόλεις της περιφέρειας, το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018.

Μάλιστα, τα μέλη της Επιτροπής δηλώνουν ότι έχουν έρθει ήδη σε επαφή με εκπροσώπους των δήμων στην έδρα των οποίων θα γίνουν τα συλλαλητήρια, ενώ ανάμεσα στις εν λόγω επιλεγμένες πόλεις «ακούστηκε» και η Καβάλα, χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας

Με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις.

Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και έχουν ζητήσει από αυτούς να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας.

Εντός των επόμενων ημερών η Επιτροπή Αγώνα, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τη διοργάνωση παράλληλων συγκεντρώσεων σε πόλεις της Ελλάδας, εκτός των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στις επιλεγμένες πόλεις την 6η Ιουνίου στις 19:30.

Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους.

Η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά.