Επιστολή αγανάκτησης του Μάκη Ζουμπλιού στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για το Σκοπιανό

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου κάνει λόγο ακόμα και για προσωπικό πολιτικό «χαρακίρι», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα φτάσει ακόμα και στην παραίτηση, αν ονομαστούν τα Σκόπια «Μακεδονία»

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας της Νέας Περάμου Μάκης Ζουμπλιός, με μια επιστολή γεμάτη θυμό και οργή, εκφράζει στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη την αγωνία του για το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, ζητώντας τη συμπαράσταση της ΚΕΔΕ ώστε να μην εμπεριέχεται στην ονομασία της γειτονικής χώρας το όνομα «Μακεδονία», ειδάλλως κάνει λόγο ακόμα και για προσωπικό πολιτικό «χαρακίρι», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παραιτηθεί, διότι «δεν έπραξε τα δέοντα από την θέση που μου έδωσε ο πολίτης της περιοχής μου για να προστατεύσω την ιστορία της Μακεδονίας μας και τις θυσίες των προγόνων μας».

Η επιστολή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου

Σαν Μακεδόνας, πρόεδρος ενός Μακεδονικού χωριού που βρίσκεται γεωγραφικά σε μια περιοχή με πλούσια ιστορία,αλληλένδετη με την Μακεδονία από αρχαιοτάτων χρόνων  έως και σήμερα θα ήθελα μέσω αυτού του email να σας δηλώσω ότι είμαι εκνευρισμένος, θυμωμένος και απογοητευμένος από τις μέχρι τώρα κινήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Δεν μπορώ να δεχθώ να χαρίσουν οι Έλληνες Κυβερνώντες το όνομα της Μακεδονίας μας ούτε για αστείο σε κάποιο κράτος. Δεν δέχομαι ούτε για αστείο να τους βαφτίσουν Μακεδονικό Έθνος,να τους βαφτίσουν Μακεδονική την γλωσσά τους, δεν δέχομαι να είναι αυτοί οι Άνω Μακεδόνες και εμείς οι Κάτω η οτιδήποτε φέρει την λέξη Μακεδονία να τους το χαρίσουν και ενώ η λαϊκή εντολή είναι αντίθετη σε όλο αυτό το εθνικό παιχνίδι τους.

Πρόεδρε η ΚΕΔΕ πρέπει άμεσα να προσπαθήσει με κάθε τρόπο και εργαλείο να αποτρέψει τις προδοτικές κινήσεις των κυβερνώντων.Η λαϊκή εντολή που δόθηκε από τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και Αθήνας είναι ξεκάθαρη στο τι θέλει ο Έλληνας. Αποτελούμε την φωνή των πολιτών και πρέπει να δράσουμε με τρόπο που θα έχει αποτέλεσμά.Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι δήμαρχοι και πρόεδροι κοινοτήτων συντάσσονται ενάντια στο προδοτικό ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας. Ήρθε όμως και η ώρα να δράσουμε δυναμικότερα. Βρείτε τον τρόπο και θα συνταχθούμε όλοι μαζί.

Αν όμως γίνει η έσχατη προδοσία από την Κυβέρνηση και ξεπουληθεί το όνομα της Μακεδονίας μας εγώ προσωπικά θα κάνω πολιτικό μου «χαρακίρι» καθώς θα θεωρώ τον εαυτό μου ότι δεν έπραξε τα δέοντα από την θέση που μου έδωσε ο πολίτης της περιοχής μου για να προστατεύσω την ιστορία της Μακεδονίας μας και τις θυσίες των προγόνων μας.

Πρέπει να δράσουμε Πρόεδρε. Η Μακεδονία είναι μια, είναι Ελληνική και είναι αδιαπραγμάτευτη.