Ακυρώθηκε… βίαια το πολιτιστικό 10ήμερο στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ: Πιθανότητα και για οριστικούς τίτλους τέλους

Ξύλο, τραυματισμοί, ακόμα και... μαχαίρια από «εξωτερικούς παράγοντες» ανάγκασαν τους διοργανωτές να διακόψουν το ιστορικό Φεστιβάλ και να προβληματίσουν τόσο τους ίδιους όσο και όλους εκείνους που στήριζαν τόσα χρόνια τη διοργάνωση

Ένα λυπηρό αλλά και ανησυχητικό περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ της Πέμπτης 31 Μαΐου 2018 στο ΤΕΙ ΑΜ-Θ, κατά τη διάρκεια της ρεμπέτικης βραδιάς στο πλαίσιο του 24ου Πολιτιστικού 10ημέρου.

Άγνωστοι «εξωτερικοί παράγοντες» προκάλεσαν επεισόδιο με φοιτητές και τους διοργανωτές και τους «την έπεσαν» για άγνωστο λόγο με σπασμένα μπουκάλια -σύμφωνα με μαρτυρίες ακόμα και με μαχαίριατραυματίζοντας 2 άτομα. τα οποία διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Καβάλας.

Αυτό το περιστατικό ανάγκασε τους διοργανωτές να διακόψουν το Φεστιβάλ, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, κρίνεται αβέβαιο το μέλλον της διοργάνωσης, αν συνεχίσουν να επικρατούν οι ίδιες συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι το περιστατικό δεν καταγγέλθηκε στην Αστυνομία, η οποία ούτως ή άλλως δεν μπορεί να παρέμβει στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, χωρίς τη συγκατάθεση της Συγκλήτου, ενώ προς διάψευση των όσων φημών διεσπάρησαν, τα επεισόδια δεν έχουν να κάνουν ούτε με αναρχικούς ούτε είχαν πολιτική αφορμή.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών

Εδώ και 24 χρόνια διεξάγεται το συγκεκριμένο φεστιβάλ αλλάζοντας χέρια ανάμεσα σε γενιές φοιτητών και ατόμων με όρεξη και καλή διάθεση, με σκοπό τη διασκέδαση όλων. Μέσα σ’όλα αυτά τα χρόνια, μαζί με τις όμορφες στιγμές υπήρχαν και οι άσχημες, τις οποίες πάντα το φεστιβάλ ξεπερνούσε.

Το τελευταίο διάστημα συνέβησαν κάποια περιστατικά τα οποία έθεσαν σε κίνδυνο το θεσμό και μας προβλημάτισαν ιδιαίτερα. Η ομάδα του Πολιτιστικού Δεκαημέρου τρέχει το φεστιβάλ με στόχο την αυτοοργάνωση της διασκέδασης όλων, χωρίς χορηγούς και βοήθεια από εξωτερικούς παράγοντες, και όταν αυτή διαταράσσεται θεωρούμε πως δεν υπάρχει λόγος συνέχισής του.

Ευχαριστούμε πολύ όσους στήριξαν και στηρίζουν ακόμα τον θεσμό, ζητάμε συγνώμη από όλους τους καλλιτέχνες που θα έπαιζαν τις επερχόμενες ημέρες και ευχαριστούμε αυτούς που έχουν ήδη παίξει. Τέλος ευχαριστούμε και όλους εσάς για την χρόνια αγάπη και στήριξη που δείχνετε για το φεστιβάλ, αλλά με λύπη ανακοινώνουμε ότι δε θα συνεχιστεί, τουλάχιστον για φέτος.

Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή τα πράγματα θα φτιάξουνε και ο θεσμός θα μπορέσει να συνεχιστεί. Έως τότε, σας ευχόμαστε τα καλύτερα!