Ικανοποίηση, χαμόγελα και πολλές… γεύσεις στη γιορτή για τα 25 χρόνια του ΙΕΚ Καβάλας [φωτογραφίες]

Οι εκατοντάδες σπουδαστές του Ινστιτούτου είχαν την ευκαιρία να δείξουν στους εκλεκτούς καλεσμένους τους τη «δουλειά» που κάνουν καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουνίου 2018, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη καλοκαιρινή γιορτή του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) Καβάλας, μόνον που φέτος η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού το ΙΕΚ γιορτάζει το 2018 τα 25 χρόνια ανελλιπούς λειτουργίας και προσφοράς στην πόλη.




Το Αίθριο του Ινστιτούτου «γέμισε» από κόσμο, διευθυντικό και διοικητικό προσωπικό, καθηγητές, σπουδαστές αλλά και φίλους του Ινστιτούτου οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» από κοντά το έργο που «παράγεται» μέσα στη χρονιά σε κάθε ένα από τα Τμήματα που λειτουργούν: Τεχνικών Φαρμάκων, Καλλυντικών και Παρεμφερών Προϊόντων, Βοηθών Εργοθεραπείας, Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων και, φυσικά, στη «ναυαρχίδα» του ΙΕΚ, το Τμήμα Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef).

Ο μπουφές που «στήθηκε» στα τραπέζια ήταν παραπάνω από πλούσιος, με τους σπουδαστές να έχουν βάλει τα «δυνατά» τους, μαγειρεύοντας αλμυρές και γλυκιές γεύσεις που έγιναν… ανάρπαστες, ενώ παράλληλα με τη γιορτή διεξάγονταν και ο διαγωνισμός αλμυρού κέικ με συνολικά εννιά (9) να διεκδικούν την πρωτιά στις προτιμήσεις των καλεσμένων.

Δημόσιο μεν, «εξαρτημένο» από ιδιώτες δε…

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Καβάλας Γρηγόρης Ιωσηφίδης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους την καθιερωμένη γιορτή του Ινστιτούτου, αναφέρθηκε ξεχωριστά σε κάθε έναν από τους «χορηγούς» της εκδήλωσης, αφού χωρίς αυτούς η διοργάνωση και η πραγματοποίησή της απλά δεν θα ήταν… εφικτή!

Πολλές ήταν οι επιχειρήσεις οι οποίες πρόσφεραν πρώτες ύλες αλλά και υλικοτεχνική υποδομή τόσο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς όσο και ειδικά για τη γιορτή της περασμένης Παρασκευής.

Ανάμεσα στους «χορηγούς» ήταν και ο Παναγιώτης Αρσονιάδης ο οποίος πρόσφατα δώρισε την εκλογική του αποζημίωση από το Επιμελητήριο Καβάλας εξ ολοκλήρου στο ΙΕΚ για τις ανάγκες του Εργαστηρίου Μαγειρικής (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Ο κ. Ιωσηφίδης επίσης αναφέρθηκε στο υψηλό επίπεδο των σπουδαστών και τις άριστες επιδόσεις τους, παρά τις αντιξοότητες, και τόνισε τη σημαντική συνεισφορά του ΙΕΚ στη «σύνδεση» των αποφοίτων του με την Αγορά Εργασίας, αναφέροντας ενδεικτικά ότι πάνω από 25 Επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα συνεργάζονται με το Ινστιτούτο, προσλαμβάνοντας αποφοίτους για την πρακτική τους.

Το «παρών» στη γιορτή για τα 25 χρόνια ΙΕΚ Καβάλας έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εκδήλωση

Οι καθηγητές στο Τμήμα Αρχιμαγείρων-Σεφ Ηλίας Λαζαρίδης, Βασίλης Σημυτλιώτης και Δημήτρης Βρατίδης