Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Καβάλα: Ποιοι θα μιλήσουν, ποιοι θα χαιρετίσουν

Όλο το «πρόγραμμα» της εκδήλωσης που θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας με την Καβάλα να είναι το «κέντρο» της διαμαρτυρίας των πολιτών για το «Σκοπιανό» σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

ΗΚαβάλα είναι μία από τις 13 πόλεις της Ελλάδας όπου θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία με το «ραντεβού» να έχει οριστεί από την Οργανωτική Επιτροπή που συντονίζει όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις για το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου 2018, στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας.

Το Συλλαλητήριο της Καβάλας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου, της Περιφερειακής Ενότητας και του δήμου Καβάλας. Ως εκ τούτου, χαιρετισμό στους πολίτες που θα παραβρεθούν θα απευθύνουν κατά σειρά ο Μητροπολίτης Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα.




Κεντρική ομιλήτρια του Συλλαλητηρίου θα είναι η Αριάδνη Νούκα (κεντρική φωτό), δικηγόρος Θεσσαλονίκης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η προσθήκη και δεύτερου ομιλητή. Το γενικό «πρόσταγμα» και την ευθύνη του συντονισμού για τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου της Καβάλας έχει ο δημοτικός σύμβουλος Θεόδωρος Τζατζάρης.

Να σημειωθεί ότι η Καβάλα είναι η… «βορειότερη» από τις 13 πόλεις στις οποίες θα πραγματοποιηθεί Συλλαλητήριο για το «Σκοπιανό», με τους διοργανωτές να τρέφουν βάσιμες ελπίδες ότι η πλατεία Ελευθερίας θα «γεμίσει» και με διαδηλωτές από άλλες πόλεις της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.