Εμπορικός σύλλογος Καβάλας: «Να ‘’κυνηγήσουμε’’ συντεταγμένα το παραεμπόριο»

Εν όψει της νέας καλοκαιρινής «μάχης» που θα δοθεί για την πάταξη του παραεμπορίου και η οποία προμηνύεται να είναι σκληρή, το συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων της Καβάλας καλεί όλους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κινηθούν δραστικά

Μόνο με την αποτελεσματική δράση της Ελληνικής αστυνομίας, της δημοτικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ μπορεί να καταπολεμηθεί η μάστιγα του παραεμπορίου, που ανθεί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σύμφωνα με τον εμπορικό σύλλογο της Καβάλας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε τους καλεί σε συνεχείς και οργανωμένους ελέγχους, αφού η αυτή η πολιτική είναι και η μόνο που μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Εμπορικού συλλόγου της Καβάλας

«Και φέτος η μάχη με την μάστιγα θα είναι σκληρή»

«Ξεκίνησε το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος και ο Εμπορικός Σύλλογος αντιλαμβάνεται ότι και φέτος η μάχη που προβλέπεται να δοθεί με την μάστιγα του παραεμπορίου θα είναι σκληρή.

Όλοι μας πρέπει να αναλογιστούμε ότι το κόστος από το παραεμπόριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τεράστιο καθώς χάνεται νόμιμος τζίρος. Το παραεμπόριο είναι μία μάστιγα για την χώρα και επηρεάζει όλα τα επίπεδα και όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων.

Συντεταγμένα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να «κυνηγήσουμε» το παραεμπόριο. Ο συνεχής και οργανωμένος έλεγχος από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς Ελληνική και Δημοτική Αστυνομία και ΣΔΟΕ είναι ο μόνος τρόπος να παταχθεί το παραεμπόριο σύμφωνα με τους ειδικούς, το οποίο βρίσκει κάθε ευκαιρία για να δηλώσει παρουσία είτε γιορτή είναι αυτό είτε οποιαδήποτε συγκέντρωση ανθρώπων, στοχεύοντας στο ευκαιριακό και καθαρό κέρδος, χωρίς ελέγχους και συνέπειες.

Ενώ από την άλλη το στεγασμένο εμπόριο αντιμετωπίζει, χωρίς βέβαια να εκφράζεται αντίρρηση για τη νομιμότητα, οποιοδήποτε έλεγχο για κάθε κίνηση.

Διακινούνται τεράστιες ποσότητες οπωροκηπευτικών, γυαλιά, δερμάτινα είδη «μαϊμού», cd, dvd, ακόμα και είδη ένδυσης και υπόδησης χαρίζοντας τεράστια κέρδη στους επιτήδειους. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Όλοι ο αρμόδιοι φορείς πρέπει να κινηθούν δραστικά για να καταπολεμηθεί αυτό το κοινωνικο-οικονομικό φαινόμενο».

In this article