7ο Kavala AirSea Show και 2ο Pageo Flying Day: Καβάλα και Παγγαίο δίνουν τον… λόγο στον ουρανό

Κάτοικοι και επισκέπτες θα κρατήσουν για 3 μέρες το κεφάλι ψηλά, «ούτε... βόρεια, ούτε νότια», όπως σχολίασε ο Γιάννης Σερβετάς-Όλα έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση, στην οποία προστίθενται συνεχώς εκπλήξεις και δρώμενα

Όλα είναι έτοιμα για να σηκώσει και πάλι η Καβάλα «το κεφάλι ψηλά» κατά την 7η κατά σειρά διοργάνωση του Kavala AirSea Show 2018 και το 2ο Pageo Flying Day από την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 μέχρι και την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018.

Όπως ανέφερε ο οργανωτικός διευθυντής της διοργάνωσης, Σμήναρχος (Ι) ε.α. Παναγιώτης  Γεωργιάδης, το show έχει διακριθεί σε συνέδρια του εξωτερικού, έχει κρατικές, διεθνείς και θεσμικές συνεργασίες, πολλούς χορηγούς, εθελοντές, αλλά και χορηγούς επικοινωνίας μέσω των οποίων θα γίνεται ζωντανή μετάδοση των αεροπορικών επιδείξεων.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε μια αναφορά στη διοργάνωση του 2017, δίνοντας σημαντικά στοιχεία για την πορεία της, η οποία κρίθηκε ακόμη καλύτερη από αυτήν του 2016, πράγμα το οποίο συμβαίνει κάθε φορά, ήτοι κάθε χρόνο και καλύτερα. Παράλληλα, επικαλούμενος σχετικά στοιχεία, τόνισε ότι η Καβάλα μέσω του AirSea Show έγινε γνωστή σε 104 χώρες του κόσμου και το παρακολούθησαν 140.000 θεατές.

Φέτος, δε, θα πάρει μέρος και η Φιλαρμονική του δήμου Καβάλας, καθώς και το Δημοτικό Ωδείο το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και αναφορά στο θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων, λέγοντας ότι «ο Μακεδονικός πολιτισμός είναι μια τεράστια αγκαλιά η οποία δεν έχει σύνορα».

Στις δηλώσεις της η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, είπε πως «για μια ακόμη χρονιά οι Καβαλιώτες και χιλιάδες επισκέπτες “σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά”, συμμετέχοντας στη μεγάλη αεροπορική γιορτή στην παραλία της Καβάλας. Από την στιγμή που ξεκίνησε η διοργάνωση του αεροπορικού show, σκοπός μας ήταν να συμβάλλουμε στην προώθηση της αεροπορικής ιδέας και να ανοίξουμε νέους δρόμους τουριστικής ανάπτυξης για την Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και της ΑΜ-Θ. Αυτούς τους στόχους, τους έχουμε πετύχει. Ο δήμος Καβάλας συμμετέχει πάντα σ’ αυτήν την κοινή προσπάθεια όλων των φορέων της πόλης, επενδύοντας στο μέλλον της πόλης, παρουσιάζει στους δημότες νέες δράσεις ψυχαγωγίας και τους φέρνει κοντά στον συναρπαστικό κόσμο της αεροπορίας και του έργου το οποίο επιτελούν οι χειριστές  μικρών και μεγάλων αεροσκαφών. Εύχομαι καλή επιτυχία στο φετινό AirSea Show, ευχαριστώ όσους  συμμετέχουν στην διοργάνωση και καλώ τους Καβαλιώτες να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και φέτος».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, απηύθυνε πρόσκληση προς όλους τους καβαλιώτες και όλο τον κόσμο από τις γύρω περιοχές, προκειμένου να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση η οποία δεν πραγματοποιείται πουθενά αλλού στην Ελλάδα. «Είναι χαρακτηριστικό ότι το AirSea Show είναι μοναδικό και έχει εξελιχθεί σε μια μοναδική κορυφαία εκδήλωση η οποία γίνεται σε ένα εξαιρετικό σημείο της πόλης, πάνω από το λιμάνι. Κυρίως είναι ελεύθερη για όλο τον κόσμο. Όσο έρχεται κόσμος από την Καβάλα να δει τη διοργάνωση τόσο θα ισχυροποιείται και η συμμετοχή του κόσμου από τις γειτονικές περιοχές. Όσο μεγαλύτερη επιτυχία θα έχει τόσο περισσότερο θα καταξιώνεται και αυτός ο θεσμός. Χαίρομαι για την ιδέα που έδωσα πέρυσι να γίνει το show και στην Πέραμο του δήμου Παγγαίου. Όσο περισσότερο θα το προσπαθούμε τόσο περισσότερα αποτελέσματα θα περιμένουμε», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης τόνισε πως για 2η χρονιά ο δήμος Παγγαίου έχει ενταχθεί στο μεγάλο αεροπορικό σόου. «Ο δήμος επένδυσε αρκετά χρήματα για τη διαφήμιση και για την προώθηση των δράσεων στη Νέα Πέραμο, καθώς και για τις παράλληλες δράσεις τις διοργάνωσης. Μέσα σ’ αυτές είναι και μια γιορτή με τη Φιλαρμονική του δήμου Παγγαίου, θα υπάρχει μπάντα πνευστών και κρουστών, καθώς και χορευτική παράσταση από Σχολή Χορού της περιοχής. Παρουσιαστές στην εκδήλωση θα είναι δυο νέα παιδιά, ο Λευτέρης Μητσόπουλος (διαβάστε σχετικά εδώ) ο οποίος ασχολείται με τα μέσα δικτύωσης και η Φελίτσια Λαπάτη, γνωστή από τη συμμετοχή της στο Survivor 2».

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου μίλησε για τον μοχλό ανάπτυξης που είναι ο τουρισμός και για τις πάμπολλες κινήσεις οι οποίες απαιτούνται, ώστε η Καβάλα να προσεγγίσει τουρίστες και αυτό είναι κοινά αποδεκτό. «Το AirSea Show συνέβαλλε τα μέγιστα για τη μεγάλη προβολή της Καβάλας προσελκύοντας 1 εκατομμύριο θεατές από όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου και 140.000 views από 104 χώρες. Αλήθεια, ποια διοργάνωση μπορεί να φέρει τέτοια μεγάλη προβολή; Είναι γεγονός πως η διοργάνωση αυτή έβαλε το χέρι της στο κομμάτι της προσέλκυσης κόσμου. Όπως δείχνουν τα πράγματα, η καλύτερη διαφήμιση έρχεται από τον ικανοποιημένο τουρίστα».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας τόνισε πως «θέλουμε και αυτήν τη φορά η Καβάλα να ζωντανέψει από κόσμο. Ο τουρισμός θέλει δρώμενα και η διοργάνωση αυτή είναι πανελλήνιας εμβέλειας και όχι μόνο. Μπορούμε να πετύχουμε οργανωτικές δράσεις που θα προσελκύσουν πολύ κόσμο».

Ο πρόεδρος του ΟΛΚ Χρήστος Ηλιάδης δήλωσε πως ο Οργανισμός θα είναι δίπλα στο Kavala  AirSea Show. «Υπάρχει σημαντική και καλή συνεργασία με τον κ. Γεωργιάδη, όπως και με τους εθελοντές. Ο Οργανισμός Λιμένα Καβάλα πέρα από ένα σεβαστό ποσό το οποίο διαθέτει για τη διοργάνωση, βοηθά και με τη συμμετοχή των υπαλλήλων του για τα καλύτερα αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Ηλιάδης.

Ο πρόεδρος των Καφεζυθοπωλών Γιώργος Βαφείδης είπε πως ο κλάδος στηρίζει την διοργάνωση η οποία γνωρίζει τεράστια επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Δεσμεύτηκε, δε, ότι η βοήθεια των καφεζυθοπωλών θα είναι ακόμη μεγαλύτερη τα επόμενα χρόνια, με όλα τα μέλη του Σωματείου.

Οι παρουσιαστές Έμυ Καμπουρίδου και Γιάννης Σερβετάς είπαν πως είναι πολύ χαρούμενοι, γιατί ο θεσμός ο οποίος ξεκίνησε πριν από 7 χρόνια, βασισμένος πάνω στο όνειρο κάθε «ρομαντικού» να πετάξει πάνω από την πόλη και να φέρει στην Καβάλα ένα θεσμό διαφορετικό έγινε πραγματικότητα και κράτησε χρόνια. «Περνάμε υπέροχα, συναντήσαμε θαυμάσιους ανθρώπους. Λέμε από την Καβάλα πως θα κρατήσουμε το κεφάλι ψηλά, ούτε… βόρεια, ούτε νότια», σχολίασε ο κ. Σερβετάς, με σαφή αναφορά στη συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων.

Διαβάστε [εδώ] το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων σε Καβάλα και Παγγαίο