Wood Water Wild Festival 2018: Πολλοί καλοί λόγοι για να πάρουμε τα… βουνά

Οι αριθμοί «μιλάνε» από μόνοι τους και 10 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, το Φεστιβάλ έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη, έχοντας και ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, μοναδικό στην Ελλάδα: να φιλοξενείται σε ένα «δώρο» της Φύσης

Το Wood Water Wild Festival είναι, πλέον, 10 ετών, μεγάλωσε, ξέφυγε από τα όρια του δήμου Καβάλας, ωρίμασε και έβαλε τον πήχη τόσο ψηλά, ώστε να μπορεί, πλέον, να συγκρίνεται και βάσει αριθμών, με μεγάλα Φεστιβάλ όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού και μάλιστα έχοντας το συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι πολλών αντίστοιχων διοργανώσεων να φιλοξενείται σε έναν σπάνιο και υπέροχο χώρο, «δώρο» της Φύσης.

«Η ετήσια διοργάνωση του Wood Water Wild Festival σε μια πανέμορφη και άγνωστη, για πολλούς, περιοχή της Καβάλας, στο περιβαλλοντικό μονοπάτι της τοπικής κοινότητας Παλιάς Καβάλας, αποτελεί μια τρανή απόδειξη πως η ομορφιά και η ζωοποιός δύναμη της Φύσης μπορεί να αποτελέσει πρωτόγνωρη κινητήρια δύναμη δημιουργικής διάθεσης και περιβαλλοντικής ευαισθησίας για μικρούς και μεγάλους. Όσα έχουν επιτευχθεί σε αυτά τα 10 χρόνια της διοργάνωσης χάρη στην πρωτοβουλία δεκάδων εθελοντών και των διοργανωτών, είναι εντυπωσιακά. Γι’ αυτό και ο δήμος μαζί με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ στηρίζουν έμπρακτα και ουσιαστικά αυτήν την ξεχωριστή γιορτή μέσα στη Φύση. 10 χρόνια μετά, η φιλοσοφία του Φεστιβάλ παραμένει αναλλοίωτη», σημείωσε η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα κατά τη συνέντευξη Τύπου η οποία παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 14 Ιουνίου 2018 από το Marine All Day Bar στην παραλία της Καβάλας.

Η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου σημείωσε με τη σειρά της ότι «κάθε πολιτιστική δράση έχει τη δική της προστιθέμενη αξία. Στις εκθέσεις στους λάτρεις του εναλλακτικού τουρισμού, όταν τους κοινοποιούμε το Φεστιβάλ, όλοι ζητούν επιπλέον πληροφορίες. Επειδή είναι το 10ο και επετειακό Φεστιβάλ, ζήτησα από τους συνεργάτες μου κάποιες πληροφορίες και μου είπαν ότι μέχρι σήμερα μετράμε πάνω από 35 μουσικά σχήματα, 10.000 άτομα στις συναυλίες, 40 περιβαλλοντικές δράσεις και εργαστήρια, 2.500 παιδιά σε εργαστήρια, 2.000 παιδιά στην τοξοβολία, 2.500 παιδιά στην αναρρίχηση και πολλά άλλα στους αγώνες δρόμου και ορεινής ποδηλασίας. Τίποτα από αυτά δε θα γινόταν χωρίς τους εθελοντές και χωρίς την ψυχή του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παλιάς Καβάλας».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος του δήμου Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης τόνισε ότι «οποιοσδήποτε βρεθεί σ’ αυτόν τον χώρο, έχει να κερδίσει. Και μόνο η ομορφιά της φύσης που τον περιβάλλει είναι ένα τεράστιο κέρδος, ιδίως για όσους ζουν στις πόλεις. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία και της φετινής εκδήλωσης, αλλά και γι’ αυτές που θ’ ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια».

Ο Γιάννης Προμούσας εκ μέρους του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιάς Καβάλας, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, λέγοντας ότι «είμαι χαρούμενος, γιατί μετά από 10 χρόνια διαπιστώνουμε ότι μια ιδέα που ξεκίνησε από τον πρώην δήμο Φιλίππων με μια σειρά από δρώμενα στη φύση. Λίγοι το πίστεψαν στην αρχή, αλλά στη συνέχεια με τη βοήθεια του δήμου και της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ καταφέραμε να το γιγαντώσουμε και να κάνουμε ένα Φεστιβάλ που αναδεικνύει τον ορεινό όγκο του δήμου μας», επισήμανε σχετικά ο κ. Προμούσας.

Διαβάστε [εδώ] το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ