Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ελευθερούπολης ετοιμάζει Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018, γονείς και παιδιά θα μεταμορφώσουν τους χώρους της σε... εργοστάσια δεδομένων, μέσα από 27 δράσεις-Διαβάστε λεπτομέρειες

Στη φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα «Αγαπημένα Δεδομένα: Παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης από τις 20 Ιουνίου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2018 προσκαλεί γονείς και παιδιά να μεταμορφώσουν τους χώρους της σε εργοστάσια δεδομένων!

Έχοντας προγραμματίσει συνολικά 27 δράσεις για παιδιά και εφήβους από 4 έως 14 ετών με την αμέριστη συμπαράσταση 20 εθελοντών είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους μικρούς της φίλους για ένα ακόμη καλοκαίρι με δραστηριότητες ανάγνωσης και δημιουργικότητας.

Οι αριθμοί και τα δεδομένα θα γίνουν αντικείμενο καταγραφών και μετρήσεων από τα παιδιά-ερευνητές, τα οποία καλούνται να παρατηρήσουν στοιχεία της καθημερινότητάς τους, δηλαδή δεδομένα που αφορούν τις προσωπικές τους συνήθειες, αλλά και πληροφορίες που είναι κρυμμένες στη φύση, στο χώμα, στο νερό, στον κόσμο των μελισσών.

Μέσα στις βιβλιοθήκες, οι οποίες αποτελούν τον ιδανικό χώρο για έρευνα και παρατήρηση, τα παιδιά θα μετρήσουν και θα καταγράψουν δεδομένα τόσο από τον κόσμο του παρελθόντος, όσο και από τον σύγχρονο, ενώ θα μάθουν να προστατεύουν και τα πολύτιμα προσωπικά δεδομένα τους μέσα στο Διαδίκτυο.

Το μαγικό αυτό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών και των πληροφοριών θα αποτυπώνεται στο προσωπικό ημερολόγιο που θα τους προσφέρει η Βιβλιοθήκη. Μέσα από την εκστρατεία αυτή, πέρα από τη χαρά της δημιουργίας και της κοινωνικοποίησης, θα ανακαλύψουν τη μαγεία των μικρών πραγμάτων που τους περιβάλλουν και τον τρόπο με τον οποίο οι αριθμοί και τα δεδομένα μετατρέπονται σε αφήγηση, εικόνα και εν τέλει ερμηνεία.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους σε μια ιστοσελίδα την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε εδώ, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των δράσεων της Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης θα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της εδώ και στη σελίδα της στο facebook εδώ. Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 25920 22545.