Πώς κατάφεραν οι μικροί μαθητές της Νέας Περάμου Καβάλας να εξερευνήσουν το διάστημα; [φωτογραφίες]

Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο «προσγειώθηκε» για λίγο στη Νέα Πέραμο, με σκοπό να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων, 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Περάμου Καβάλας, έφερε την Τρίτη 12 Ιουνίου 2018 στην κεντρική πλατεία της Νέας Περάμου το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο-Planetarium on the Go, με μικρούς και μεγάλους να γνωρίζουν τον έναστρο ουρανό μέσα από μία μοναδική οπτικοακουστική διδακτική εμπειρία!

Συγκεκριμένα, ένα βήμα πιο κοντά στον έναστρο ουρανό έφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων, 1ου και 2ου Δημοτικών Σχολείων Νέας Περάμου Καβάλας, όλους όσοι ήθελαν να εξερευνήσουν το διάστημα και να κατανοήσουν τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

Με άξονα αυτή τη σκέψη, κάλεσε στη Νέα Πέραμο το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο-Planetarium On The Go, το μόνο φορητό πλανητάριο με σταθερό θόλο για υψηλής ποιότητας προβολή, για ένα συναρπαστικό ταξίδι στο αχανές διάστημα, μέσα από την προβολή τριών ψηφιακών παραστάσεων ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360ο).

Το πρωί οι προβολές έγιναν για μαθητές σχολείων, ενώ από το μεσημέρι οι προβολές απευθύνονταν στο ευρύ κοινό. Παράλληλα με τις προβολές, πραγματοποιήθηκε και παρατήρηση με τηλεσκόπιο του Ηλίου μέσω ειδικού ηλιακού φίλτρου.

Οι πλανηταριακές παραστάσεις οι οποίες προβλήθηκαν είναι:

  • Από τη Γη στο Σύμπαν (για ενήλικο κοινό και για παιδιά 8+)
    Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη.
  • Ο Μαγεμένος Ύφαλος-Kaluoka Hina (Προτείνεται για Ηλικίες 5+)
    Η ταινία μας μεταφέρει στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους… ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.
  • Το Φάντασμα του Σύμπαντος: Η Αναζήτηση της σκοτεινής ύλης (για ενήλικο κοινό και για παιδιά 12+)
    Η ταινία αποκαλύπτει τους πρώτους υπαινιγμούς της ύπαρξης της σκοτεινής ύλης και ταξιδεύει τον θεατή μέχρι τον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων στο CERN, δείχνοντας πώς οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο συνεργάζονται για να ερευνήσουν τα συστατικά της σκοτεινής ύλης.

Μπορείτε να δείτε εδώ τις περιγραφές και τα trailers των ταινιών.