Φίλιππος Αναστασιάδης από Πρέσπες: Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας Μακεδόνας [φωτογραφίες]

Ο δήμαρχος Παγγαίου απηύθυνε χαιρετισμό στο συλλαλητήριο ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για την ονομασία των Σκοπίων, επικαλούμενος, μεταξύ άλλων και την καταγωγή του Έλληνα πρωθυπουργού από την περιοχή του Παγγαίου

Ικανοποιημένη είναι η διοίκηση του δήμου Παγγαίου από την ανταπόκριση των δημοτών στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής να ναυλώσει -σε συνεργασία με ιδιώτες- λεωφορεία για τις Πρέσπες, εκεί όπου λίγο μετά τις 10:30 του πρωινού της Κυριακής 17 Ιουνίου 2018 αναμένονταν να υπογραφεί η συμφωνία για την ονοματοδοσία των Σκοπίων από τον Έλληνα και Σκοπιανό πρωθυπουργό.

Με επικεφαλής τον ίδιο τον δήμαρχο Φίλιππο Αναστασιάδη, αλλά και τους αντιδημάρχους, συνολικά 7 λεωφορεία ξεκίνησαν από το Παγγαίο, με τον αντιδήμαρχο Παγγαίου Χρήστο Μποσμπότη να κάνει λόγο για «συγκινητική συμμετοχή».

«Επιστρέφουμε από τη μεγάλη κινητοποίηση. Το “παρών” έδωσε χιλιάδες κόσμου. Δεν μπορούμε βέβαια να κάνουμε εκτίμηση του αριθμού όσων βρέθηκαν εκεί, αλλά ήταν πολύς κόσμος. Υπήρχε παλμός στη συγκέντρωση και δηλώσαμε τα πιστεύω μας, την πικρία μας και την αγανάκτησή μας για το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Με 7 λεωφορεία βρέθηκε στις Πρέσπες ο δήμος Παγγαίου και μάλιστα απηύθυνα στη συγκέντρωση και έναν σύντομο χαιρετισμό. Η συμμετοχή των δημοτών μας ήταν πολύ μεγάλη», δήλωσε εν είδει πρώτου απολογισμού ο κ. Αναστασιάδης.

Όσον αφορά το κλίμα το οποίο επικράτησε στη συγκέντρωση, τόνισε ότι «υπήρχε ισχυρή αστυνόμευση και η αγανάκτηση των πιο εκδηλωτικών τόσο από την πλευρά των συγκεντρωμένων όσο και από κάποιων παιδιών της αστυνομίας έφεραν δυστυχώς τα επεισόδια», ενώ για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ δήλωσε ότι «πρόκειται για μια συμφωνία ντροπής η οποία υποθηκεύει το μέλλον μας και διαγράφει τη Μακεδονική ιστορία μας».

«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας Μακεδόνας»

Τέλος, κατά τον χαιρετισμό του στο συγκεντρωμένο πλήθος ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: «Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας Μακεδόνας, αλλά πόσο περήφανος μπορώ να είμαι όταν ο μισός Μακεδόνας πρωθυπουργός του οποίου η μητέρα είναι γέννημα θρέμμα του Παγγαίου, υπέγραψε την παράδοση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας;».