«Βρέχει» φόλες στον δήμο Νέστου-Καταδικάζει το γεγονός η Δημοτική Αρχή

Θανατώθηκε άγνωστος αριθμός αδέσποτων σκυλιών και γατιών στην Κεραμωτή, ενώ την... πλήρωσαν και γλάροι-Άνθρωποι του δήμου προσπάθησαν να σώσουν ένα από τα σκυλάκια, αλλά τελικά το ζώο κατέληξε 2 μέρες μετά

Για ακόμα μια φορά στον δήμο Νέστου και συγκεκριμένα στην Κεραμωτή, άγνωστοι έσπειραν τον θάνατο σε άγνωστο αριθμό αδέσποτων σκυλιών και γατιών, αλλά και γλάρων, ρίχνοντας φόλες σε διάφορα σημεία του χωριού.

Αυτήν τη φορά ενεπλάκη ενεργά και άμεσα η Δημοτική Αρχή, προσπαθώντας, μάλιστα, να σώσει ένα από τα σκυλάκια, με τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας να το μεταφέρουν σε συνεργαζόμενο, με τον δήμο, κτηνίατρο, με το ζώο να καταλήγει, τελικά, 2 μέρες μετά, ενώ ο δήμος καταδικάζει και καταγγέλλει το αποτρόπαιο γεγονός, το οποίο δεν σημειώνεται για πρώτη φορά στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του δήμου Νέστου

Με την παρούσα η Δημοτική μας Αρχή καταγγέλλει και καταδικάζει την αποτρόπαιη εικόνα των θανατωμένων αδέσποτων σκύλων το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην ΔΕ Κεραμωτής. Μόλις πληροφορηθήκαμε για την εν λόγω κατάσταση, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Καϊντατζόπουλος Χαράλαμπος, με τη συνδρομή κάποιων υπαλλήλων, απομάκρυναν τα κουφάρια από την περιοχή και μόλις ένα από τα σκυλάκια ήταν ακόμη ζωντανό και αμέσως μεταφέρθηκε στην κτηνίατρο κα. Ε. Συκούδη, με την οποία ο Δήμος μας έχει σύμβαση για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η κτηνίατρος παρείχε τις πρώτες βοήθειες και έπραξε ό,τι  ήταν ανθρωπίνως δυνατό για την φροντίδα του ζώου. Το σκυλί παρέμεινε στο κτηνιατρείο για 2 ημέρες, ωστόσο δυστυχώς κατέληξε σήμερα.

Ο καθένας μας θα πρέπει να φροντίσει, ώστε να παύσει πλέον η τακτική της ασυνείδητης εγκατάλειψης τετράποδων ζώων συντροφιάς στους δρόμους, πόσο μάλλον της παράνομης και απάνθρωπης θανάτωσής τους.

Η πολιτισμένη συμβίωση με τα ζώα συντροφιάς, στον Δήμο μας είναι δεδομένη και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τη βελτιώνουμε συνεχώς.

*Φωτογραφία αρχείου