12ο ΔΣ: Γονείς και εκπαιδευτικοί θέλουν ενεργειακή αναβάθμιση με ανοιχτό σχολείο, αλλά…

Τις ανησυχίες τους εξέφρασαν στο δήμο Καβάλας γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου του Αγ. Ιωάννη για την προσωρινή μεταστέγαση τους, ωστόσο η διοίκηση επικαλέστηκε το νόμο

Τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα επισκέφτηκαν στο γραφείο της εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 12ου δημοτικού σχολείου Καβάλας, η διευθύντρια και εκπρόσωποι των καθηγητών, προκειμένου να την ενημερώσουν για τις δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετωπίσουν από την προσωρινή μεταστέγαση του σχολείου τους.

Είναι γνωστό, πως ήδη υπογράφηκε σύμβαση με τον ανάδοχο εργολήπτη, ο οποίος θα κάνει τις ανάλογες παρεμβάσεις στο 12ο και στο 21ο ΔΣ, στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, με το ποσό 8.300.000 ευρώ και για τα δυο σχολεία. Στο πρόγραμμα εντάχθηκε το σχέδιο του δήμου Καβάλας, λόγω του υψηλού βαθμού ετοιμότητας, όπως και του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Κατά τη συνάντηση που είχαν με τη δήμαρχο, οι γονείς και εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν οι οικογένειες των μαθητών, δεδομένου ότι θα χρειαστεί το σχολείο τους να μεταστεγαστεί στο 25ο και στο 15ο ΔΣ, μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών.

Η δήμαρχος και η αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη, παρουσία του προέδρου της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, Περικλή Τελίδη, τους εξήγησαν τις απαραίτητες διαδικασίες τις οποίες προβλέπει ο νόμος, για την πλήρη εκκένωση των σχολείων, κατά τη διάρκεια των εργασιών και ζήτησαν τη συνεργασία τους και τη κατανόησή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα το πολύ σημαντικό αυτό έργο.